Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapositiivisen henkilön liikkeitä jäljitetty Lappeenrannassa – Samaan aikaan Lasten liikuntamaassa Kourulassa ja Ison-Kristiinan Fitness24seven-kuntosalilla olleiden syytä seurata oireita

Eksote kehottaa samoissa tiloissa olleita seuraamaan tarkasti oloaan. Jos tulee infektio-oireita, pitää hakeutua koronatestiin.

Koronavirusta kantava henkilö on ollut liikkunut Lappeenrannassa sunnuntaina Kourulan palloiluhallissa ja maanantaina kuntosalilla.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tiedotteessaan, että kyseinen henkilö oli sunnuntaina 18. lokakuuta Kourulan palloiluhallin Lasten liikuntamaassa kello 10–13 sekä Fitness24seven-kuntosalilla kauppakeskus Isossa-Kristiinassa maanantaina 19. lokakuuta kello 19–20.

Näissä tiloissa olleiden pitää seurata tarkasti mahdollisia infektio-oireita ja mennä koronatestiin, jos oireita ilmenee, Eksote ohjeistaa.

Eksote muistuttaa maskien käytöstä

Päänsärky, nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, maku- tai hajuaistin menetys ja vatsaoireet voivat olla koronaviruksen oireita. Jos yksikin näistä oireista ilmenee, pitää mennä koronavirustestiin.

Testiin ja hoitoon voi hakeutua Omaolo.fi-palvelun kautta, ottamalla yhteyttä omaan hyvinvointi- tai terveysasemaan tai soittamalla päivystysapuun numeroon 116 117.

Jos on infektion oireita, ei saa mennä varhaiskasvatukseen, kouluun tai töihin, eikä liikkua julkisissa paikoissa.

Eksote muistuttaa, että julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa ja muissakin tilanteissa suositellaan käyttämään kasvomaskia, mikäli puolentoista metrin turvaväliä ei voi noudattaa.