Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kokoontumisrajoituksiin ei muutoksia Etelä-Karjalassa: Yli 50 hengen tapahtumissa noudatettava edelleen tarkkoja hygienia- ja turvaväliohjeita

Aluehallintoviraston mukaan on mietittävä tarkkaan, onko tilaisuuden järjestäminen välttämätöntä.

Koronarajoituksiin ei ole tullut syyskuulta muutoksia. Heli Hyttinen

Marjo Latvanen

Koronavirusepidemian hillitsemiseksi asetettuihin kokoontumisohjeistuksiin ei ole tullut Etelä-Karjalassa muutoksia syyskuun jälkeen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti torstaina, että Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella on yhä noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä tilaisuuksissa, joissa on yli 50 henkeä.

Aluehallintoviraston julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että koronavirusepidemian tautitilanne Etelä-Karjalassa on tällä hetkellä rauhallinen ja epidemian vaihe perustasolla.

Tapahtumien järjestäjiä ja osallistujia ohjeistetaan muistamaan turvaetäisyydet ja hyvä hygienia kaikissa kokoontumisissa. Heitä kehotetaan myös pohtimaan, onko kokoontuminen todella tarpeellista.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityistilaisuuksiin, kuten perhejuhliin. Tapahtumien suosituksia yksityistilaisuuksien rajoittamisesta alueellisesti voi silti olla samaan aikaan voimassa.

Jos epidemiatilanne pahenee, aluehallintovirasto voi tehdä uusia päätöksiä. Myös kunnat itse voivat määrätä alueelleen tiukempia kokoontumisrajoituksia sekä kouluja ja vastaavia julkisia tiloja suljettavaksi. Sairaanhoitopiirit voivat antaa omia suosituksiaan esimerkiksi kasvomaskien käytöstä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka