Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Estarit | Lappeenrannan kaupungin henkinen tila pohjalukemissa

Onko Lappeenrannassa vanhusrasismia? Kysyimme satama-alueelta asuntoa. Kun vuokraaja kuuli ikämme, hän sanoi, että tehän tarvitsette vain vanhain- tai hoitokodin.

Hakija

Kuinka monta nuorta pitää kuolla kaatuvan mönkijän alle, ennen kuin saadaan turvakaari pakolliseksi? Vanhemmat herätys! Mönkijä kaatuu tosi helposti.

Mitä se Torniainen männöö lehen palstalla kertomaan, että kansanedustajille jaettiin salaista tietoa maanalaisissa turvatiloissa. Olisit pitänyt asiat omana tietonasi.

Toivottavasti Estari-kirjoittajan ajatus Suomen presidentistä, jolla ei ole akateemista koulutusta, ei toteudu. Koulutus ei missään nimessä tee ihmisestä viisaampaa/parempaa. Tämä tapaus vaan on mokaillut tarpeeksi. Kunpa ihmiset muistaisivat sahköyhtiöiden myynnin, työntekijöiden kyykyttämiset, ihmisten tuomiset maahan salaa ym. Siinä ei sivistyksellä ole mitään tekemistä. Vaikkei presidentillä ole enää niin paljon valtaa, kyllä kyseinen herra voi saada silti tuhoa aikaan.

Ihmettelin miten Kauppakadun elämä yhtäkkiä piristyi, kunnes tajusin. Sinne siirtyi paikallisliikenne ja tuli ihmiset. Arvon jääräpäiset päättäjät, voisiko samaa kokeilla Valtakadulle. Pienin parannuksin.

Leimi ja kumppanit, laittakaa vauhtia kirjaston korjaamiseen. Liikuntahallit jäihin. Kirjasto palvelee kuntalaisia joka päivä. Koskenranta hoida rahat kirjastolle. Lappeenrannan kaupungin henkinen tila pohjalukemissa. Sivistys ja kulttuuri on henkisen hyvinvoinnin perusta.

Savitaipale teki typerän päätöksen nuukaillessaan tenniskisan avustuksessa. Turnaus on parasta ja edukkainta Savitaipaleen markkinointia.

Hölmöläisten hommaa: Myöhään viime syksynä kaivettiin kuitukaapelille oja kadun varteen ja jätettiin se siihen talveksi. Viime viikolla oja peitettiin ja tontin ja kadun välinen nurmikaitale "ennallistettiin" eli tampattiin mullat takaisin. Parhaillaan kuitufirman toimesta samaa paikkaa kaivetaan auki uudestaan, ja ensi viikolla varmaan kaupungin kaivinkoneyksikkö käy ennallistamassa taas. Eikö näitä hommia kukaan koordinoi?

Hakalin täti

Nyt Pelkonen puhuu täyttä asiaa. On surullista, kun kaupungin keskus tuhottiin ja lehmukset kaadettiin. Nyt autiolla ei viihdy kukaan. Kohta kauppakeskus puretaan, kun pysäköinti kiellettiin Valtakadulla ja Marian aukiolla. Todella surullista.

Sekatyömies

Millainen seuranta on niillä rahoilla, mitä valtio jakoi koronan alkutaipaleella, kun sulkuja jouduttiin toimeenpanemaan. Silloin moni pikkuyrittäjä sai mojovasti valtion rahoitusta tulevien visioiden toimeenpanoon. Ovatko kaikki toteutuneet, vai mahdollisesti joku maksanut saamansa takaisin?