Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koulukadun vihreys ei kiinnosta päättäjiä

Etelä-Saimaan näköislehdessä (19.03.) oli kulttuuritoimittaja Petteri Värtön mielenkiintoinen ja ansiokas kirjoitus. Kiitos siitä. Se osoitti hyvin, että päättäjät eivät ehkä aina tiedä tai ymmärrä, mitä viranhaltijoiden ehdotukset oikeasti pitävät sisällään ja mihin ne johtavat.

Tavallisella kaupunkilaisella ei ole mahdollisuutta vaikuttaa luottamushenkilöihin päätöksenteon lautakuntavaiheessa, koska esille tulevat asiat eivät ole tiedossa. Sitten voi vain lehdestä lukea, mitä on päätetty. Ja päätös on aina lopullinen. Harvoin se muuttuu.

Lappeenrannassa ei ole muuta tärkeää kuin urheilu.

Olen itse yrittänyt olla aktiivinen Green City -ihminen. Haluan, että Lappeenranta on todella viihtyisä ja asukasystävällinen. Siksi olen ottanut kantaa arboretumin silpomispäätöksiin ja nyt viimeksi Koulukadun puiden ja miljöön tuhoamiseen. Valitettavasti välillä vaikuttaa siltä, että Lappeenrannassa ei ole muuta tärkeää kuin urheilu. Sen ehdoilla tehdään elämää suurempia päätöksiä, joille uhrataan sekä rahaa että vihreä kaupunkimme.

Mielestäni on demokratian periaatteiden vastaista, että jotkut puolueet ja ryhmät sitovat valtuutettuja ryhmäpäätöksiin. Tämä tuli hyvin selville, kun valtuustossa päätettiin liikuntahallin rakennushankkeesta Arboretumin alueelle. Ilman sitä lopputulos olisi ehkä ollut toisenlainen.

Vihreys (Green City) ja kulttuuri eivät näköjään kiinnosta ainakaan päättäjiä. Se on surullista! Meille tavallisille kansalaisille, joita lienee kuitenkin enemmistö, ei jää muuta mahdollisuutta kuin kirjoittaa, valittaa tai tyytyä tehtyihin päätöksiin.

Pekka Kauppinen

Lappeenranta