Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Haluatko kannattaa tasa-arvoa ja ymmärtää mitä se tarkoittaa?

Feminismi on tasa-arvon hakemista ja siihen uskomista. Perusoikeudet, kuten koulunkäynti ja saada sama määrä palkkaa

kuin vastakkainen sukupuoli ovat yksiä feminismin pääpointteja.

Oman kokemuksen perusteella ihmisten suhtautuminen muuttuu paljon vain, koska olen tyttöoletettu. Kaikkien pitäisi olla feministejä, se ei ole mies vihaa, vaan se on omiin arvojen hakemista ja kaikkien tasapuolisuutta.

Monissa kehitysmaissa naisten asema on huono, eivätkä he saa käydä koulua, ajaa autoa, pitää rahaa mitä tienaa tai kävellä ilman vastakkaisen sukupuolen “huolenpitoa”.

Amerikassa aborttilakihässäkkä herättää huomiota myös paljon feministien ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kesken. Se vahingoittaa sekä tyttöjä, naisia ja transihmisiä mutta myös miehiä. Väkiluvun kasvaessa vauvoja hylätään, teiniraskaudet ja kuolemat lisääntyvät, raiskauksesta johtuvia raskauksia tulee lisää. Abortteja ei pitäisi viedä pois, eikä pitäisi evätä lapsilta, teineiltä tai vain kyvyttömiltä kasvattaa lasta.

Femismi ei ole vain naisten oikeuksia vaan kaikkien oikeuksien noudattamista. Omalla kohdallani feminismi tarkoittaa, sekä omien arvojen hakemista ja tukemista että myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kannattamista. Varsinkin pienillä paikkakunnilla vähemmistössä oleminen on iso vaikuttava tekiä, miten kohdellaan tai suhtaudutaan.

Feminismin ei pitäisi olla yleistä ja kaikkien pitäisi tietää sen merkitys. Sekä päättäjien pitäisi olla feministejä eikä vain kansan.

Elämä olisi helpompaa, jos ei tarvitsisi taistella perusihmisoikeuksista.

Leia Hyväri

Saimaanharjun koulun 8 C

Etelä-Saimaa julkaisee 30.1.–3.2. vietettävällä valtakunnallisella Uutisten viikolla koululaisten mielipidekirjoituksia.