Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lappeenranta tarvitsee uuden jäähallin

Lappeenrannan jäähalli Kisapuistoon valmistui 9.10.1972. Yli 50 vuoden ikäinen jäähalli alkaa olla jo turvallisuussyistäkin tiensä päässä. Tarve on ajankohtainen, mutta onko tarvetta monitoimiareenalle?

Hallista ja sen paikasta on nyt vuosia väännetty kättä. Toki hallin paikkakysymys on tärkeä, ja sehän on jo kerran valtuuston toimesta päätettykin. Kisapuisto on hallille perinteinen ja hyvä paikka sekä liikenteellisesti että paikoitusalueineen.

Toki suurkaupunkien hallit ovat ihastuttaneet niihin tutustuneita, mutta on muistettava, ettei Lappeenranta ole verrattavissa Tampereeseen sen enempää kuin Turkuunkaan. Kaupungin talous asettaa realiteetit ylimitoitetuille investoinneille. Rahoittajiin ei ole luottamista yhtään enempää kun Huhtiniemen suurhotellihankkeessakaan, joka onneksi kaatui ennen kuin edes ehti alkaa.

Toriareenan työnimikkeellä hallia sovitellaan keskelle kaupunkia ja nimenomaan perinteiselle kauppatorille, johon se ei mitenkään mahdu.

Mutta ei huolta, purkutuomiolla on torin ja Kauppakadun välinen kortteli lähes kokonaisuudessaan. Edellisessä pakkosovittelupaikassa, Helsingintien päällä olisi pari asuinkelpoista kerrostaloa ja polttoaineen jakeluasema pitänyt purkaa pois hallin alta.

Pysäköintimahdollisuudet on keskustan osalta lähes mahdottomat järjestää. Toisaalta maanalainen suuri pysäköintihalli on kohtuuton kustannuserä kaupungille satunnaisia tapahtumia varten.

Liikenteellisestihän keskustaa on mainostettu parhaaksi paikaksi hallille. On pidetty rautatieaseman läheisyyttä tärkeänä ja

suunnitelmien alkuvaiheessa jopa lentoasemaa oli pidetty merkittävänä perustana keskustahallihankkeelle. Tosihan kuitenkin tulisi olemaan se, että suurin osa osallistujista harjoituksiin ja erilaisiin tapahtumiin tulee omalla autollaan.

Toriareena jakaa mielipiteitä voimakkaasti. On ehdottomat kannattajat, jotka puhuvat joukostaan jopa enemmistönä. Taitaa se todellinen enemmistö kuitenkin olla ne, jotka näkevät jäähallin tai areenan paikan olevan Kisapuistossa ja perinteikkään torimme säilytettävän ja kehitettävän edelleen lähikaupallisuutta tarjoavaksi tulevaisuuden kaupunkikeitaaksi.

Jorma Härkönen

Lappeenranta