Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Helpommin saavutettava toriareena loisi mahdollisuuksia menestyä

Voiko kukaan tässä kohtaa muodostaa aukotonta mielipidettä puolesta tai vastaan toriareena-vaihtoehdosta? Hanke vaikuttaa todella kunnianhimoiselta. Saattaa olla, että se on ehkä jopa kaupungin "kaikkien aikojen hanke".

Tällaista Lappeenranta on juuri kaivannutkin. Nyt tuntuu olevan varteenotettavaa tekemisen meininkiä. Toivotaan, että hankkeen takana olevat henkilöt pystyvät realistisin laskelmin osoittamaan myös hankkeen taloudelliset vaikutukset. Mikäli toriareena-kompleksin laskelmissa kaupungin osuus/riski tosiaan jää pienemmäksi kuin Kisapuistossa, on kenenkään hankala vastustaa tätä. Varsinkaan, kun toriareena-vaihtoehdossa toteutuvat myös kaupungin vetovoima ja ympäristötekijät.

Keskustassa suuri osa yleisöä pääsee SaiPan peleihin, konsertteihin, messuille ym. eri tapahtumiin jalkaisin tai polkupyörällä. Keskustan ulkopuolelta, koko kaupungin alueelta, ihmiset pääsevät kätevästi keskustaan myös bussilla. Tästä syystä parkkipaikkojen tarve ei olisi lähimainkaan niin suuri kuin Kisapuistossa. Hiilijalanjälki jäisi siis huomattavasti pienemmäksi. Tämä, jos mikä täytyy varmasti vaikuttaa ilmastopääkaupungin asioista päätettäessä.

Tällaista Lappeenranta on juuri kaivannutkin. Nyt tuntuu olevan varteenotettavaa tekemisen meininkiä.

Erilaisten tapahtumien yhteydessä keskustaa saataisiin elävöitettyä. Kun palveluille tulisi kysyntää, myös tarjonta kasvaisi. SaiPan pelit olisivat enemmän myös tapahtumia oheistoimintoineen. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että hallille saataisiin enemmän yleisöä. Enemmän yleisöä = Enemmän resursseja joukkueelle = Enemmän menestymismahdollisuuksia. Kaikki varmaankin haluavat, että myös tulevaisuudessa meillä pelataan Liiga-kiekkoa.

Lappeenranta ei valitettavasti koskaan päässyt Kuopion, Jyväskylän tai Lahden kaltaiseen kehitykseen ja kasvuun. Useasti kuulee puhuttavan melko ala-arvoiseen sävyyn muista kaupungeista kuten Kouvolasta. Siellä kuitenkin pelataan SM-tasolla menestyksekkäästi lätkän lisäksi myös esimerkiksi pesäpalloa ja koripalloa.

Juuri tästä syystä täällä täytyy huolehtia, että kaupunkimme pysyy jatkossa elinvoimaisena. Että asukkaat, ja varsinkin nuoret kokevat, että täällä on elämisen ja menestymisen mahdollisuuksia. Iso osa kaupunkilaisten identiteettiä muodostuu myös menestyvistä urheilujoukkueista. Meille se on SaiPa.

On selvää, että hanke tulee saamaan paljon täysin perusteetontakin vastustusta. Päättäjille silti rohkeutta tehdä järkeviä ratkaisuja kaupunkilaisten edun muikaisesti kauas tulevaisuuteen.

Markku Valtonen

Lappeenranta