Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Oikea paikka areenalle on nykyisen rautatieasemamme välittömässä läheisyydessä

Lappeenrannan kehittäminen ja uusi monitoimiareena sen osana ovat ehdottomasti kannatettavia asioita. On hienoa että merkittävä joukko henkilöjä on laittanut itsensä ja jopa rahansa likoon asiassa.

Elämme epävakaassa maailmassa, jossa erilaisten polttoaineiden saatavuus on rajoitettua, eikä tähän ole nähtävissä muutosta. Myös sähkön saatavuus on rajallista ja uutisista olemme nähneet, että jopa ydinpolttoaine kuuluu naapurimme Venäjän myyntituotteisiin. Öljy, kaasu, hiili, ydinpolttoaine ja sähkön vienti ulkomaille ovat kaikki Venäjän oman päätösvallan piirissä olevia asioita. On suorastaan pelottavaa, kuinka energiariippuvaisia olemme naapuristamme.

Suuri monitoimiareena vaatii toistuvasti suurten ihmismassojen liikkumista. Rautatieliikenne on energiatehokas ja luotettava tapa siirtää ihmisiä ja tavaraa. Tästä johtuen Turun Logomo sijaitsee rautatieasemalla, uusi Nokia-areena Tampereella on radan varressa noin 400 metrin päässä rautatieasemasta, Turun Kupittaalle on rakennettu uusi rautatieasema ja myös Oulun uusi monitoimiareena on suunniteltu rautatieaseman välittömään läheisyyteen. Entinen Hartwall Areena on Pasilan rautatieaseman läheisyydessä.

Edellä mainituista seikoista johtuen, myös Lappeenrannassa tulisi kiinnittää nopeasti kasvavaa huomiota joukkoliikenteen merkitykseen areenan toiminnassa.

Toistan osalle hankkeen puuhahenkilöistä aiemmin kertomaani, että oikea paikka areenalle on nykyisen rautatieasemamme välittömässä läheisyydessä ja joukkoliikenteen huomioiminen kriittinen parametri analyysissa.

Jaakko Kilpeläinen

Lappeenranta