Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Estarit | Areenakäänteistä huomaamme ketkä ovat todelliset päättäjät LPR:ssa

Erittäin hyvä hanke tuo monitoimiareena kauppatorille. Tampereen malliin Lappeenrantakin vetovoimaiseksi.

Keskustan jäähalli on ihan ehdoton plus juttu. Hankkeen takana on niin paljon osaamista, että sitä pitää hyödyntää. LPR:n pitää ajatella omaa etuaan

Areenakäänteistä huomaamme ketkä ovat todelliset päättäjät LPR:ssa, poliitikot vain kumileimasimia.

Mikähän juoni on, että "sijoittajat" ensin ostavat ilman kilpailutusta kiinteistöt omistajilta ja sitten myyvät ilman voittoa kaupungille? Helppo ostaa tinkimättä, jos kaupunki lupautuu edelleen ostamaan hinnalla millä tahansa. Ainakin tuplasti saa valtio varainsiirtoverot.

Nyt boikottiin ne liikemiehet ja heidän tahonsa, jotka suunnittelevat urheilun hallia Lappeenrannan kauppatorille.

Aivan mahtavaa, että LPR:sta löytyy joukko tulevaisuuteen katsovia liikemiehiä ja -naisia keskustan jäähallihankkeen tukijoiksi. Ison kaupungin tuntu.

Onko Kauppatorihankkeen takana samat tahot kuin aiemman parin sadan metrin päässä olleen hankkeen? Mikä on oikea motiivi? Taustalle ilmoittautuneet näyttävät olevan rakentajia, kiinteistöihmisiä ja kauppiaita ja Liiga-Saipa. Jos pudotetaan viimeinen pois, niin mitä jäi jäljelle? Ehkä sitten keksitään Catz Areena. Koripalloa ja musikaalia vuoroviikoin. Vety-sisätori? Kuten Helsingin Foorumin alatori.

Nykyinen tori pois Jäähallin tieltä Katariinantorille Linnoitukseen... Perinteet kunniaan!

Ehkä Liiga-Saipa ajattelee torihanketta tulonlähteenä. Saa Saipa-kahvilan perustaa ilman jääkiekkokaukaloakin. Iso-Kristiinassa on jo Saipa-kauppa. Viereen kahvila. Ja torille Saipan Vety-koju. Joku vety-yrittäjä voi olla jo valmis luopumaan omastaan. Loppujen lopuksi maalit ratkaisee, ei seinät eikä kaukalon sijainti. Suosittelen keskittymään olennaiseen.

Eikö kaupunki omistakaan toria? Mitä tontin omistajat haluaisivat rakentaa tai tehdä tontilleen? Keskustahankkeen joukot ovat luvanneet ostaa maat ja myydä "ilman voittoa" kaupungille, jos... Ei muuta.

Tori jää siis jäähallin katveeseen? Ei ole kiva syödä vetyä ison rakennuksen varjossa. Ei ole viihtyisä.

Onko Lappeenrannan päättäjät nenästä vedettäviä areenahankkeen kanssa? Kaupungilta ei rahaa hankkeeseen!

Taitaa käydä areenahankkeelle samoin kuin Huhtiniemen kylpylähotellille. Ei senttiäkään veronmaksajien rahaa tähän vedätykseen.

Tiemestarit Lpranta! Mikä tai kenen lakaisukone jättää öljyläikkiä jalkakäytäville ja pyöräteille täällä Lprannan keskustassa?

Jostain tuli mieleeni sanonta: "Mitä useampia kokki, sitä löysempi velli."

Se on tulevaisuutta kun yksityiset tahot kehittävät Lappeenrantaa. Mielenkiinnolla odottelen hahmotuksia vaikka itse varmasti juon torikahveja pilvenreunalla.

Kyllä on erikoiset suunnitelmat tuossa Kauppatorin hallihankkeessa. Vai muka voittoa tavoittelemattomat maakaupat hah hah hah! Miksi kaupunki itse ei ostaisi maita suoraan ilman tuota välikättä, hmmmmm?

Kertoisiko joku mikä on todellinen syy ostaa kiinteistöt Kisakenttä Oy:lle, joka sitten myy ne kaupungille. Sijoittajaryhmä poistaa riskinsä ja homma siirtyy veronmaksajille. Mikä tulee kokonaiskustannukseksi kaupungille? Kuka Lappeenrantaa johtaa?

Suunnitelmat Kisakenttä Oy:n hankkeessa olevat bisnesmiehet odottavat suuria voittoja sijoitukselleen. Eihän he muuten tähän hommaan lähtisi. Ahdasta tulee olemaan torialueella. Lappeenrannassa on tyhjiä parkkihalleja jo nyt. Mikä muuttuisi torin alle rakennetusta parkkihallista? Jos jokin menee pieleen, jää kustannukset veronmaksajille.

Kuutostien valotaideteos on alunperinkin aivan väärässä paikassa, keskellä mainos- ym. valopaljoutta, taideteosta tuskin huomaa. Oikeampi paikka olisi esim. ns. Joutsenon suoralla, missä muuta valaistusta on ympärillä vähemmän. Mutta sehän on liian kaukana keskustan päättäjistä.

Keksikää nyt ihmeessä minkälaisella betonimonumentilla ja parkkihallilla voisi satamankin täyttää, sielläkin on tyhjää tilaa...

Miten voi olla Eksoten taloudenhoito noin kuralla? Kuinka isot jälkilaskelma laskut osoitetaan taas loppuvuodesta kuntien maksettaviksi? Jättäkää tekemättä Luumäen tk ja Ruokolahden paloasema ja maksakaa itse velkanne.

Kaukaan ja Oikokadun kiertoliittymät tehtiin kerralla valmiiksi infroineen, kivetyksineen, valaistuksineen ja istutuksineen, hyvä niin. Toista on jo vuosia rakenteilla ollut ja jälleen keskeytetty Hakalin kiertoliittymä. Syrjintä koskee myös kunnallishallintoa.