Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Työpaikoilla tulisi arvostaa hiljaista tietoa

Usein on valitettu hiljaisen tiedon katoamisesta työpaikoilta taitavien työntekijöiden jäädessä eläkkeelle. Kansantalouden ja työllisyyden kannalta olisi tärkeää, että eläköityvien tiedot saataisiin siirtymään seuraavalle sukupolvelle.

Tulee mieleen huoltoasemalle aamulla kokoontuva liikemiesten porukka, johon en kuulu, mutta joka luultavasti juoruaa asioita ja tapaturmia, mutta jakaa siinä sivussa hiljaista tietoa, sellaista joka ei ole yleisesti saatavilla.

Useilla firmoilla ja työpaikoilla olisi keinoja tiedon säilyttämiseen ja jakamiseen, mutta tämä asia unohdetaan. Hiljainen tieto on moniulotteista ja haastavaa, se liittyy yksittäisiin ja yksityiskohtaisiin kokemuksiin. Hiljainen tietoa siirtyy yksilöltä toiselle. Työpaikoilla pitäisi olla keskustelu siitä, miten hiljaista tietoa siirretään.

Hiljainen tieto tulee käytännön kokemusten kautta ilman, että jotain asiaa tietoisesti ryhmässä opetettaisi. Hiljainen tieto siirtyy vuorovaikutuksen, katselun ja havainnoinnin kautta. Tieto tosin siirtyy niin tiedostamatta kuin tietoisesti. Työpaikoilla voisi tehdä arviointeja, mitä kukin kunnolla osaa ja tälle pitäisi antaa arvoa. Se johtaisi parempaan työkulttuuriin, eikä aina palkittaisi niitä jotka ovat sosiaalisia ja äänekkäitä.

Hiljainen tieto on arvokasta, mutta se unohdetaan, kun annetaan työpaikoilla potkuja sen perusteella, mitä joku konsultti käskee antamaan. Ei toki sota yhtä miestä kaipaa, mutta jos ei ole edelliseltä tekijältä saatua hiljaista tietoa ja tulee pulma, jota uusi työntekijä ei osaa ratkaista, tilataan sitä varten joku spesiaali tekijä ja siinä menee aikaa ja rahaa.

Ja jos joku huoltoaseman porukka supisee asioita, sama metodin soisi toimivan juuri noin, että hiljaista tietoa saisi myös työpaikan ulkopuolelta. Suuri hyötyy hiljaisen tiedon siirrossa olisi asiantuntijuuden tunnistaminen niin duunari kun johtoporrastasolla. Tämä tunnustus olisi paikallaan ilma mitään titteleitä tai oppiarvoja.

Markus Malmi

Lappeenranta