Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kauppatorimme on paikallista historiaa ja kulttuuria

Meillä on Lappeenrannassa viihtyisä ja kodikas ihmisenkokoinen kauppatori. Se kuvastaa eteläkarjalaista perinnettä ja kaupankäyntiä vilkkaasta keskustelukulttuurista puhumattakaan. Torille on tuntemattomankin helppo saapua ja otamme kaikki tulijat lämmöllä vastaan.

Torimme palvelee turisteja, kaupunkimme asukkaita ja lähikuntalaisia monin eri palveluin ja tuottein. Ja kuten perinteisiin toreihin kuuluukin, tunnelmat vaihtuvat säiden ja vuodenaikojen mukaan.

Nykyisessä maailmantilanteessa paikallisen historian ja kulttuurin arvostaminen on entistäkin tärkeämpää. Meitä on kyllä muistettukin: Lappeenrannan Kilta on myöntänyt meille Pro Lappeenranta -mitalin 2017 tunnustuksena pitkäaikaisesta perinteikkäästä työstä ja sen merkityksestä kaupungin asukkaille.

Ja viimeksi tänä vuonna LAKES ry palkitsi meidät vuoden 2022 Lappeenrannan keskustateko -palkinnolla vuoden parhaasta Lappeenrannan keskustan tapahtumasta, Vety 60 vuotta -juhlasta.

Kiitos arvostuksesta, se tuntuu aina hienolta ja kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein.

Alkuvuodesta kaupunki lähestyi meitä moniosaisella kyselyllä. Meiltä pyydettiin toivomuksia ja mielipiteitä kauppatorin toimivuuden ja viihtyisyyden kehittämiseksi. Vastasimme. Hiljaisuus.

Lappeenranta on tarpeeksi suuri kaupunki, jotta täältä löytyy kaikille tilaa. Vetoammekin valtuustoon ja voimassa olevaan päätökseen ja toivotamme uudelle jäähalli-areenallemme sydämellisesti onnea ja menestystä Kisapuistossa.

Meidän Lappeenrantamme on ollut kestäviin arvoihin nojautuva kaupunki ja toivomme sen myös säilyvän sellaisena.

Antti Pyysing

Lappeenrannan toriyhdistyksen puheenjohtaja

Anne Rantanen, Heli Nippala, Ari Peuhkuri, Jorma Lempinen, Matti Muukka, Antti Suonio Marja Toikka-Rantanen, Nongduan Fält, Niina Hytti, Antti Häkkinen

Kauppatorin yrittäjät ja toriyhdistyksen jäsenet