Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vastaus Mikko Niemelän mielipidekirjoitukseen

Mikko Niemelän mielenkiinnon kohteeksi tultuani (E-S 1.9.) oikaisen hänen kirjoittamaansa toteamalla, että sen enempää minä kuin muutkaan eläkkeellä olevat arkkitehdit emme ole vastustaneet jäähalliareenan rakentamista. Olemme vastustaneet sen rakentamista kaupunkirakenteen ja kaupunkikuvan kannalta virheellisiin paikkoihin, ensin Lappeenkadun päälle ja nyt kauppatorille. Koska näyttää siltä, että kaupungin omat asiantuntijat eivät sitä tee, tulee kansalaisten jollain tavoin reagoida kaupunkimme suojelemiseksi peruuttamattomilta virheiltä.

Niemelä sanoo kirjoituksessaan, ettei "nimittäin muista kaupungista hanketta, jota entiset viranhaltijat eivät olisi vastustaneet". Onko käynyt niin, että kirjoittajan muisti on hyvä, mutta lyhyt?

On todennäköistä, että nuoremman sukupolven käsityksen mukaan ammattitaito katoaa samalla kun siirrytään eläkkeelle. Hyvä koulutus, ammattitiedon kehittäminen ja pitkäaikainen työkokemus takaavat kuitenkin sen, että keskusteluun oman alan kysymyksistä on eläkeläistenkin syytä ja jopa velvollisuus osallistua.

Seppo Aho

Lappeenranta