Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kristillinen koulu haluaa toimia yhteiseksi hyväksi

Kiitämme lämpimästi Linda Brandt-Ahdetta sekä muita allekirjoittaneita hyvästä kirjoituksesta (ES 31.8.22), jossa vastattiin SDP:n kannattajien kirjoitukseen (25.8.). Kiitos myös Ann-Niina Turuselle tuesta (ES 1.9.) sekä kaupungin toimielimille, jotka puolsivat perusopetusluvan myöntämistä koulullemme. Lopullisen päätöksen perusopetusluvasta tekee valtioneuvosto, mutta ilman kaupungin puoltoa on lähes mahdotonta lupaa saada. Lupahakemuksen liitteeksi tarvitaan myös mm. noin 600-sivuinen opetussuunnitelma, aiesopimus koulun tulevasta tilasta sekä tulevan henkilökunnan lainmukaiset tutkintotodistukset. Kepein perustein lupa ei siis heltiä.

Kristillinen koulu on toiminut vuodesta 2009, ja noudattaa omaa opetussuunnitelmaansa, johon voi tutustua koulun verkkosivuilla. Opetushallitus on lausunnossaan 29.10.2017 todennut Lappeenrannan kristillisen koulun opetussuunnitelman antavan riittävät edellytykset valtakunnallisten normien mukaisen perusopetuksen järjestämiseen. Enimmillään oppilaita oli vuosina 2018–2019, jolloin opetusta järjestettiin myös yläkoulussa. Tällä hetkellä koulussa on 15 oppilasta. Pienen yksikön ryhmäkoot ovat pieniä, mikä takaa oppimistulokset myös sellaisille lapsille, joilla on haasteita toimia suuremmissa ryhmissä. Pieni koulu pystyy tarjoamaan yksilöllisyyttä, mikä suuressa koulussa on vaikeampi toteuttaa.

Kristillinen koulu toimii nimensä mukaisesti kristilliseltä arvopohjalta. Arjessa se näkyy ennen kaikkea kunnioittavana suhtautumisena jokaista lasta ja perhettä kohtaan taustasta riippumatta. Toisin kuin SDP:n kirjoituksessa arveltiin, koulu ei ole seurakunta, vaan oppilaitos. Sen tehtävänä ei ole keskittyä kristinuskon oppeihin, vaan tuottaa laadukasta perusopetusta.

Kuten Brandt-Ahde ja kumppanit toteavat, koulu ei kuormita kaupungin taloutta, päinvastoin, se luo kaupunkiin uusia työpaikkoja. Lisäksi kaupunki saa edelleen 6 prosenttia valtion oppilaskohtaisesta osuudesta, ja koulu vain 94 prosenttia.

Heli Tiusanen

toiminnanjohtaja

Kristillinen kasvatus Omenapuu ry

Marttiina Kainulainen

hallituksen puheenjohtaja