Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Onko Eksoten työtyytyväisyydelle tiedossa parempaa?

Eksoten kovin huolestuttavaa hoitajapulaa ja sen taustatekijöitä analysoitiin useista eri näkökulmista Etelä-Saimaassa 7.8.2022. Hallituksien puheenjohtaja Anneli Kiljunen kertoi tervetulleen viestin tilanteen selvittämisestä entistä suuremmalla vakavuudella.

Aihe on elintärkeä ajatellen alueellisen sotemme tulevaisuutta, kiihtyvien irtisanoutumisten vauhdin hillitsemistä ja jäljelle jääneiden työntekijöiden lisääntyvän työkuorman noidankehän katkaisemista. Myös tänne hakeutumisesta kiinnostuneiden toiveet tulisi kuulla.

Tähän kokonaisuuteen liittyen haluan nostaa kaksi teemaa erikseen tarkasteltaviksi.

Eksotessa on vuosittain tehty työtyytyväisyyskartoituksia ja esimiestyön arviointeja jo vuodesta 2009 alkaen. Kun kerran materiaalia on kertynyt yli 10 vuoden ajalta, toivottavasti siitä on tehty analyysejä, jotka kuvaavat yksittäisten työntekijöiden kokemuksia. Onko tehty?

Näitä kokemuksia on syytä tarkastella kolmen eri aikamuodon kautta: lähteneet työntekijät, nykyiset työntekijät ja tänne tuloa harkitsevat eli tulevaisuuden voimat.

Minkälaisia teemoja menneisyyden tarkastelun myötä nousee esiin: palkkaus, kohtelu ja johtaminen? Kuinka saada lähteneet kertomaan ratkaisunsa syistä? Heidän havaintojaan tulisi soveltaa tulevaisuuden ratkaisuihin. Mitkä tekijät aiheuttavat nykyisille työntekijöille pahoinvointia ja tyytymättömyyttä ja millaisia irtisanomisia ennakoivia tekijöitä olisi ehkä havaittavissa?

Toinen tärkeä asia on: mikä muuttuu nyt kaavaillussa selvitystyössä ja tilannearviossa verrattuina entisiin? Millaisia uusia tulokulmia on? Varmasti jokavuotiset keskustelut on koettu hyviksi ja syvällisiksi, mutta missä ovat niiden lähtösyitä kuvaavat mittarit, analyysit ja ennen kaikkea konkreettiset toimenpiteet, joissa kuuluu työntekijöiden ääni?

Olemme hyvällä tiellä, mutta onko kaista oikea? Mistä löytyisi tärkein ja tarkoituksenmukaisin tieto ja kuinka hyödyntäisimme sitä? Talouden termein ilmaistuna olemme hukanneet tärkeintä pääomaamme ja pahimmillaan vielä siten, ettei se ole palautettavissa. Nyt tarvitaan pääoman hallittua kasvattamista ja siihen sisältyvien menestystekijöiden vaalimista – hyvinvoivaa ja motivoitunutta henkilöstöä.

Meillä on kiire. Nyt alkuun on tärkeää tunnistaa lähtöä tekevät, mutta myös organisaatioomme tulemisesta kiinnostuneet. Molemmilta on saatavissa tietoa, jota voi olla muuten vaikeasti tavoitettavissa – siihen sisältyvät viestit on syytä kuulla herkällä korvalla.

Tilanne on vielä korjattavissa. Syvällisten keskustelujen lisäksi tarvitaan konkreettisia ja rohkeita tekoja.

Timo Salmisaari

Aluevaltuutettu (kesk.)

Ruokolahti