Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lappeenrannan länsialueen lapset ja nuoret ovat Sammontalon ansainneet

Maailmantilanteen muututtua helmikuussa ovat rakennuskustannukset nousseet huomattavasti. Kustannusten nousu aiheuttaa Lappeenrannan kaupungille tilanteen, jossa kaupungin mittavaa investointilistaa on arvioitava uudestaan.

Sammontalon on oltava kyseisen investointilistan keulapaikalla, vaikka maailmantilanne nostaakin kustannuksia huomattavasti. Länsialueen lapset ja nuoret ovat ansainneet tarkoituksenmukaiset sekä riittävät tilat oppimiselle. Kustannusten pienentäminen leikkaamalla varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen opetustiloista ei saa olla vaihtoehto.

Aikaisempien suunnitelmien mukaisten oppimisympäristöjen pienentämisellä voisi olla rajut seuraukset esimerkiksi oppilaiden työrauhan säilymiselle ja sitä kautta henkilöstön työssä jaksamiselle. Paikalla tulee olla myös alueen tarpeet kattava liikuntasali, joka palvelee päivisin varhaiskasvatusta ja perusopetusta sekä iltaisin liikuntaseurojen toimijoita.

Vaikeassa maailmantilanteessa on tehtävä arvovalintoja. Lasten ja nuorten tulevaisuuden tukeminen on oltava tärkein arvovalinta.

Sanna Koskenranta

Lpr:n kaupunginvaltuuston pj. (sd.)

Jussi Tauriainen

Kulttuuri - ja liikuntalautakunnan pj. (sd.)

Harri Iljin

Lasten - ja nuorten lautakunnan pj. (sd.)