Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Eksoten päivystyksen ongelmat ovat vuosikausia olleet ympärivuotiset

Eksoten päivystyksen ongelmat ovat kestäneet vuosikaudet ympäri vuoden. Ja henkilökuntapula on krooninen. Mutta nyt kesälomien aikana palvelut ovat katastrofaalisen huonot. Yhtä huono tilanne on myös ei kiireellisille lääkäreiden vastaanotoille, jos vielä huonompikin. Aikoja ei ole, ja ties milloin saa.

Tämä kuormittaa myös päivystystä lisää, kun ihmiset hakeutuvat ei niin kiireellisissä vaivoissa päivystykseen eli sairaus tai vaiva, joka hoituisi Armilassa, jos sinne pääsisi. Varakkaimmat hakeutuvat tietysti yksityispuolelle, mutta kaikilla ei ole siihen varaa.

Nyt kyselenkin sitä kuuluisaa Eksoten markkinoimaa digitalisaatiota? Miten on lääkärin etävastaanoton laita? Pelaako se mitenkään? Monta vaivaa hoituisi sen kautta. Lääkäri voisi määrä sitä kautta mm. laboratoriotutkimuksia, röntgenlähetteitä, kirjoittaa reseptejä jne. Jos vaikka ajanvarauksen sairaanhoitaja voisi konsultoida lääkäriä ja sitä kautta asia voisi mennä eteenpäin.

Helpotusta tilanteeseen ei taida tuoda uusi Etelä-Karjalan hyvintoinialuekaan. Hallituksen jäsen Juha Kemppinen totesi ES:ssa 5.8., että ensi vuoden käyttömenoista puuttuu jo nyt 14 miljoonaa!

Kansalaiset ihmettelevät suuresti, miten näin kallis, suuri ja raskas organisaatiomalli luotiin. Valtavat summat menevät edustajien kokous- ja muihin palkkioihin.Toimitusjohtajan palkkakin on huima, paljon korkeampi kuin kaupunginjohtajalla. Miksiköhän?

Lehtijutussa 5.8. mainittiin myös ajanvarauksen puhelinpalveluiden vastausajan puolittuneen viime syksystä. Mistä nuo keskimääräiset jonotusajat ja takaisinsoittoajat ovat temmattu? Oma kokemukseni on ihan muuta. Heinäkuussa en ole päässyt puhelimella läpi neljässä minuutissa, en edes kymmenessä. Takaisinsoitto on kestänyt 2–3 tuntia. Koko päivän saa kotona kytätä, milloin pääsee läpi tai milloin soitetaan.

Iloisia aikoja odotellessa! Jos vaikka sähkön hinta ensi vuonna laskisi, luvassa on.

Vuokko Kupiainen

Lappeenranta