Venäläisten tax free -ostomahdollisuus poistettava itärajaltamme

Lännen tulisi kiristää Venäjän vastaisia pakotteita huomattavasti, kun omaa aluettamme uhkaa ruoka- ja energiapula.

Erityisesti elintarvikkeiden ja lääkkeiden vientiä ei tulisi sallia enää Venäjälle. Samat pakotteet tulisi asettaa voimaan myös Valko-Venäjälle.

Suomessakin teemme tukipaketteja maataloudelle, ja samaan aikaan venäläiset sankoin joukoin tyhjentävät itärajamme markettien hyllyjä hymyillen.

Venäläisten asunto-ostoksille tulisi määrätä erillinen lisävero.

Venäjän talous ei kestäisi järkeviä pakotteita kovin pitkään – jos pakotteet suunnattaisiin oikeisiin asioihin eikä niitä voisi kiertää, kuten tällä hetkellä tehdään. Mielestäni venäläisiltä olisi kiellettävä tällä hetkellä tax free -ostomahdollisuus.

Tuon veron osan venäläisten ostoksista voisi ohjata osin Ukrainan jälleenrakentamiseen ja osin energian hintojemme laskemiseen. Siten jokaisen venäläisen EU:ssa tekemä ostos hyödyttäisi Ukrainaa ja alentaisi ehkä myös energian hintojamme.

Venäläisten asunto-ostoksille tulisi määrätä erillinen lisävero (arvonlisäveron suuruinen), ja veron tuotto käyttää samoin kuin edellä mainituissa venäläisten tekemissä tax free -ostoissa. Nämä edellä mainitut verot voisivat olla käytössä niin pitkään kun Ukraina on jälleenrakennettu.

Suomen olisi nyt korkea aika lopettaa sinisilmäisyys ja venäläisten surkuttelu. Hyvä vanha sanonta kertoo kaiken: jos ei ole vastaan, on puolesta! Mielestäni ei tosin ole kovin järkevää ja viisasta turvallisuuspoliittisesti pitää edes tuota Venäjän vastaista rajaa auki tällä hetkellä.

Reijo Hirvonen

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka