Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vesitorniin Lappeenrannalla rahaa ei riitä, mutta lentokentälle kyllä riittää

Kaupunki ”armollisesti” avasi vesitornin matkailukäyttöön. Tosin ilman hissiä ja vasta heinäkuussa turistikauden ollessa jo pitkällä.

Torni on tarkoitettu tervejalkaisille ja kuntoilijoille (yli 160 askelmaa), jotka jaksavat kavuta ylös torniin, eivätkä liikuntarajoitteiset sinne pääse. Mahtaa turistitkin ihmetellä tätä kotikutoista ratkaisua.

Säästöähän se tuo, jos hissiä ei korjata. Riittää rahaa sitten konsulteille, jotka ideoivat saunamaailmoita tai koko autioituvaa keskustaa halkoviin pyöräteihin.

Valtuusto on suuressa viisaudessaan päättänyt tukea lentokenttää veronmaksajien rahoilla vuosittain 1,3 miljoonaa eurolla koko valtuustokauden ajan (neljä vuotta). Miksi? Venäläismatkailjoidenko takia? Paikallisten mukavuudenhaluisten matkailjoiden takiako, jotka eivät jaksa kulkea Helsinki–Vantaalle asti vai joidenkin harvojen työpaikkojen takia? Tuet halpalentoyhtiöille on myös pelkkää hyväntekeväisyyttä.

Vesitornin kunnostuksesta matkailukäyttöön hyötyisi suurempi kohderyhmä kuin marginaaliset lentomatkailijat. Kenttää ei kuitenkaan pidä kaavoittaa rakentamiseen vaan säilyttää varakenttänä. Vuosittaiset ylläpitokustannukset tuskin ovat miljoonaluokkaa.

Jouko Manninen

Lappeenranta