Lukijalta | Lappeenrannan ulkokuntosalit on pidettävä kaikkien käytössä

Lappeenrantaan on ilmestynyt ulkokuntosaleja. Niiden etu on moninainen eikä vähiten siksi, että kuntoilla voi mihin kellonaikaan tahansa.

Kimpisen paikassa on tosin aikaraja sille, milloin voi käyttää levypainoja, mutta periaatteessa kuntopaikat ovat koko ajan käytössä.

Urheilutalon takana sijaitseva sali on erityisen kovassa käytössä. Seinästä löytyy käyttöohjeita ja sääntöjä.

Olen kiertänyt aika monessa kaupungissa. Lappeenrannassa ulkosalit ovat erityisen hyviä verrattuna vaikkapa Jyväskylään, joka on muutoin hyvä ja edistyksellinen liikuntapääkaupunki.

Lappeenrannan ulkosalit ovat maksuttomia ja kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Yksi asia kuitenkin unohtuu joiltakuilta.

Kun ollaan jollain laitteella, laite varataan omaan käyttöön. Pahimmillaan joku laittaa penkille juomapullon ja käy kuitenkin välillä tekemässä jotain muuta. Kun joku nostaa pullon pois, omistaja tulee vihaisena laitteen luo ja sanoo, että on varannut sen.

Ulkokuntosalien etikettiin kuulunee, että kaikki voivat käyttää välineitä eikä kukaan saa pidemmäksi aika varata laitetta. Sarjojen välillä pidetään tietysti taukoa, ja sillä aikaa laite olkoon toisen käytössä.

Markus Malmi

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka