Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Saneltiinko Fazerille tehtaan paikka?

Kaupunki tarjosi tehtaalle sijoituspaikkaa omista lähtökohdistaan. Kaikin puolin sopiva paikka löytyi helposti Pajarilasta. Se on tehtaan tarpeita ajatellen riittävän kookas, liikenteellisesti hyvin sijoittuva ja tehtaan toimintoja hyvin palveleva.

Kaikki piti olla viimeisen päälle kunnossa, mutta oliko sittenkään.

Yhtiö taas lähtee etsimään uutta sijoituspaikkaa omista lähtökohdistaan.

Tässä tapauksessa olisi ehkä ollut kohteliasta tiedustella, minne he mieluiten haluavat tehtaansa pystyttää. Yhtiöllä on jo saattanut olla kohde Lappeenrannassa mietittynä, mistä käsin olisi helppo yrityksen toimia. Yritys yleensä punnitsee hyvin tarkoin sijaintinsa, missä kulurakenne on mahdollisimman matala

Kaupunki oli tällä kertaa pyydystämässä todella isoa kalaa, joten nyt olisi ollut tuhannen taalan paikka tulla vastaan, ja mahdollisesti joustaa muutamista olennaisista periaatteista.

Kielteisessä päätöksessään Fazerin toimitusjohtaja Markus Hellström pyöritteli hellävaraisesti sanojaan, miksi Lappeenranta ei nyt käynyt uudeksi tehtaan sijoituspaikaksi.

Vaikuttiko tarjotun tontin sijainti kielteiseen päätökseen, sen tietää vain yhtiö. Fiksuina ihmisinä he eivät halunneet kertoa tätä julkisesti, jos se oli vaikuttamassa päätökseen, vaan jättivät tämän korrektisti sanomatta.

Arto Pulkkinen

Lappeenranta