Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vastaus Moilaselle ja Turuselle Pride-liputuksesta

Ensinnäkin, olen erittäin iloinen ja kiitollinen kaupungille sen valinnasta liputtaa Priden kunniaksi tänä vuonna.

Lappeenrannan kaupunginvaltuutetut Marjatta Moilanen (kd.) ja Ann-Niina Turunen (kd.) väittivät lukijatkirjoituksessaan (16.5.) Pride-liputuksen aiheuttavan eriarvoisuutta ja ristiriitaisuutta. Jo on aikamoinen väite, eikä edes pidä paikkaansa. Miten ihmisoikeuksien kunnioittamista edistävä Pride-liputus voi olla keltään pois?

Valtuutetut toteavat, että “Kaupungin ei tule nostaa yhtä vähemmistöryhmää muita tärkeämmäksi.” Ovatkohan kristillisdemokraatit ymmärtäneet Pride-liputuksen tarkoituksen väärin? Pride-liputuksella kaupunki nimenomaan osoittaa arvostavansa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, ehkäisevänsä syrjintää ja edistävänsä syrjinnän kohteeksi joutuneiden oikeusturvaa.

Ennen kaikkea kaupunki osoittaa liputuksella kunnioittavansa ihmisoikeuksia. Edelleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat paheksuntaa yhteiskunnassamme. Vasta vuonna 1990 maailmanterveysjärjestö (WHO) poisti homoseksuaalisuuden psykologisten häiriöiden luettelosta.

Kenenkään ei tule hävetä omaa itseänsä. Itse Pride-päivä antaa meille jokaiselle mahdollisuuden juhlistaa juuri sitä, keitä me olemme. Pride edistää avoimuutta, ja se lisää rohkeutta uskaltaa olla oma itsensä ilman häpeää. Lisäksi se muuttaa yhteiskunnassa vallitsevia asenteita liberaalimpaan suuntaan, joka hyväksyy jokaisen.

Me tarvitsemme avoimen yhteiskunnan, jossa jokainen saa näyttäytyä omana itsenään ilman häpeää. Ilman selkeää halua ja tekoja mikään ei muutu.

Kaupunginhallituksen Pride-liputuksen äänestyksen neljä vastaääntä kertovat edelleen sen, että työtä on vielä paljon tehtävänä.

Rosa Pakkanen

kaupunginvaltuutettu (vihr.)

Lappeenranta