Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Platanin talon ylläpitokustannukset eivät voi pitää paikkaansa

Toimittaja Harri Manskinen kertoi (ES 11.5.2022) Lappeenrannan kaupungin omistamien rakennusten ylläpitokustannuksista. Artikkelin mukaan asemakaavalla suojellun Platanin talon ylläpitokustannukset ovat 90 000 euroa vuodessa eli 7500 euroa kuukaudessa. Tämä ei voi pitää paikkaansa – varsinkin, kun ottaa huomioon, että rakennuksen kunnossapitoon ei vuosikausiin ole sijoitettu senttiäkään. Tämä on selvästi todettavissa kun katsoo talon ja sen pihan rapistunutta ulkonäköä.

Platanin talo ja piha-alue ovat olleet vuosia rakennusliike Evälahden käytössä sekä työmaakoppina että varastoalueena. Toivottavasti kaupunki on laatinut rakennusliikkeen kanssa asiallisen vuokrasopimuksen, joka kattaa sekä vuotuiset käyttökustannukset että tarvittavat korjauskulut, kun vuokra-aika päättyy? Tämän hetkisen ulkonäön perusteella Platanin talon ja pihan kunnostaminen ei ole mikään vähäpätöinen asia. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että nykyinen käyttö on koko kiinteistölle kovin rankkaa ja kuluttavaa.

Olisipa mielenkiintoista kuulla, mihin 90 000 euron ylläpitokustannukset perustuvat ja mikä on rakennusliike Evälahden osuus ylläpitokustannuksista?

Klaus Pelkonen

Lappeenranta