Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Myllysaari on helmi, joka ansaitsee lisää panostusta

Lappeenrannan Myllysaaren perhepuisto sai naapuriinsa padelkentät, mutta muuten alueen elo jatkuu pienillä kiillotuksilla. Uimalaitos ja sen takana oleva sauna kohentuvat pienellä pintaremontilla ja muualla haravoidaan roskia pois.

Persoonallinen liukumäki on tämän kesän merkittävin remonttikohde, mutta rapistuvan perustuksen kanssa kamppaileva hyppytorni saa vielä odottaa. Käytössä se pysyy ylätasoa myöten, jos alla vain on kesällä riittävästi vettä. Tornin peruskorjaus tai kokonaan uusiminen nivoutunee koko uimalaitoksen täysremonttiin, joka on investointilistalla vuoden 2025 kohdalla.

Myllysaari on sataman ohella kaupungin paras kaikille asukkaille suunnatuista kesänviettopaikoista. Yhtä monipuolista kesän vapaa-ajanviettopaikkaa aivan keskustan kupeessa ei kovin monessa suomalaiskaupungissa ole.

Myllysaaren saunaa on ehdotettu saunamaailman sijasta Lappeenrannan löylykeskukseksi, mutta se vaatisi nykyisen rakennuksen mittavaa laajennusta ja remonttia. Yhdellä pukuhuoneella, yhdellä saunalla ja kapealla laiturilla ei houkuttelevaa saunamaailmaa synny.

Myllysaaressa saunamaailma olisi ennemmin kaupunkilaisille suunnattu kuin matkailun vetonaula, sillä perhepuiston taakse niemeen ei ole helppo rakentaa kannattavaa yritystoimintaa. Satama imee joka tapauksessa ravintola- ja kahvilapalveluita kaipaavat asiakkaat.

Maaliskuun markkinavuoropuhelussa Linnoitusniemen saunamaailmasta kiinnostuneita ei löytynyt, eikä itärajan kiinniolo tue sen kannattavuutta vielä pitkään aikaan. Lappeenranta kertoi maaliskuussa vetäytyvänsä toistaiseksi hankkeesta, mutta viestitti myöhemmin käyvänsä markkinavuoropuhelun toisen kierroksen toukokuussa. Keskustelut on käyty, mutta johtopäätöksiä kaupunki ei ole vielä kertonut.

Myllysaaren kehittämisestä kaupunki ansaitsee kiitoksen, mutta kaikkien kaupunkilaisten kokoontumispaikka ansaitsee myös lisää panostusta. Rahaa voi olla tarjolla liikuntapuolellakin ajateltua aiemmin, jos kaavavalitukset ja sekaisin olevat maailmanmarkkinat siirtävät Lappeenrannan isoja ja kalliita hallihankkeita eteenpäin.