Lukijalta | Mihin katosi Lappeenrannan menestys palloilukaupunkina?

Lappeenranta tunnettiin maassamme 2000–2010-luvulla menestyneenä palloilukaupunkina. Muistini mukaan täällä pelasi samaan aikaan parhaimmillaan 11 pääsarjatason palloilujoukkuetta.

Tuolloin näkyvästi pääsarjatasolla olivat mm. Lappeenrannan NMKY (M), CATZ (N), NST(M+N), Pesä Ysit (N), Veiterä (M), Wiipurin Sudet (N), SaiPa (M), Rajaritarit (M), IFK Willmanstrand (M) ja keilaseura X-Companyt (N).

Nyt kun 2020 luvulla vertaamme menestystä naapurikaupunkeihin kuten Kouvolaan, Kotkaan ja Joensuuhun,joudumme kateellisena katsomaan ja ihmettelemään näiden menestyksiä.

Miksi Lappeenrannan palloilulajien menestys on kadotettu? Tätä sopii miettiä niin seuroissa kuin turpakäräjillä. Tuskin kuitenkaan voimme aina vedota olosuhteisiin ja talousalueen pienuuteen.

Syyt lähtevät enemmänkin seuroista eli näiden organisaatioista. Käsitykseni mukaan naapurikaupunkien seuroilla ei ole mitään muuta ylivoimaisuutta tarjolla kuin tahtotila, tavoitteet ja haasteita vastaanottavat organisaatiot.

Lappeenrannan yhdeksi lippulaivaksi on noussut yksilölajien puolelta Lappeenrannan Urheilumiehet LUM, jonka menestys ei ole tullut ainakaan olosuhteista. Merkittäväksi menestystekijäksi voi nostaa laaja ”jokaiselle jotakin toiminta”, laadukas valmennus ja urheilijoiden pysyminen omassa seurassa.

Jääkiekon SM-liigan, koripallon, lentopallon ja salibandyn pääsarjojen finaalit osoittavat, että näissä pelaavat vuosi vuodelta samat joukkueet eli menestyksen voi myös säilyttää.

Juhani Sirkiä

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka