Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kanavasuunnitelmat päivitettävä oman maan hyväksi

Venäjällä uhkaillaan nyt Saimaan kanavan sulkemisella, mikä on maalle tyypillistä pelottelua. Minun mielestäni tähänkin mahdollisuuteen on kuitenkin varauduttava ajoissa ja päivitettävä nykyiset kanavasuunnitelmat palvelemaan paremmin omaa maatamme. Miksi laajentaisimme epävarmaa Saimaan kanavaa ja maksaisimme Venäjälle vuokraa kanavasta, joka on sodan vuoksi tälläkin hetkellä ilman käyttöä.

Uuden Saimaan kanavan linjausta tulisi nyt suunnitella kokonaan Suomen puolelle joko linjalla Lappeenranta-Virolahti tai sitten hieman lännenpää linjalla Lappeenranta-Luumäki-Hamina. Saimaan kanavan lisäksi tarvitaan erikseen kanava Pyhäjärveltä Loviisaan. Se avaisi väylän Päijänteeltä merelle. Joskus tulevaisuudessa tarvitaan lisäksi Päijänteen ja Saimaan yhdistävä kanava, joka palvelisi erityisesti laajenevaa järvimatkailua. Sisävesikanavilla Suomessa on hyvät ja kansainväliset kehittymisen mahdollisuudet, kun vain osaamme valmistella niitä ajoissa.

Paavo Manninen

Hamina