Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kahvila vesitornin juureen ei houkuttele

Luulin juttua aprillipilaksi, kun aprillipäivänä lehdessä oli uutinen, että kaupunki etsii kahvilayrittäjää Lappeenrannan vesitornin juurelle. Mutta ei se ollutkaan.

Idea herätti monta kysymystä sen toteuttamisesta. Minkälainen rakennelma siihen on tarkoitus rakentaa? Entä miten huomioidaan sään vaihtelut ulkona, kuten sade- ja ukkospäivät?

Ei taida olla hirveän hyvä bisnes, kun kukaan yrittäjä ei ole ollut kiinnostunut asiasta. Vaikuttaa keinotekoiselta tekohengitykseltä vesitornikeskustellussa, joka on vellonut vuosia.

Ja vesitorni on saanut vuosikymmenet rauhassa rapistua. Kenen idea vasta nyt tämä on? Kuka laskee ne kymmenen turistia kerralla kiipeämään tunkkaiseen ja räsistyneeseen vesitorniin. Ei oikein houkuttele.

Ylhäällä tornissa pitäisi tehdä perusteellinen puhdistus ja saneeraus, ennen kuin sinne voi laskea yhtään turistia. Ikkunat on pestävä ja maaliakin pinnat varmaan kaipaavat. Ja ovatko portaat turvalliset kiivetä?

Niin ja mitä tämä kaikki lysti maksaa ja kuka kustantaa? Kaupungin pussista tietenkin. Taitaa olla yhtä suurta huuhaata kuin saunamaailma.

Olisi pitänyt vuosia sitten panostaa vesitorniin, jos se olisi haluttu pitää turistinähtävyytenä. Meidän päättäjät näyttävät heräävän vasta, kun on liian myöhäistä. Sen aika meni jo!

Vuokko Kupiainen

Lappeenranta