Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mitä tehdään Myllysaaren hyppytornille?

Pääkirjoitus otti kantaa ES 21.4. vesitorniravintolan tilanteeseen, ja siinä mainittiin että ravintola ei ole matkailun kannalta pääasia. Miten on Myllysaaren hyppytornin laita, senkin kohdalla voidaan todeta että sivuasia ei ole pääasia.

Satamasta katsottuna hyppytorni näkyy hienona maamerkkiä ja tuo näyttävyyttä kaupungille. Epämääräisten tietojen mukaan tornia uhkaa purku, enkä sen koommin ole tornin kohtalosta kuullut.

Viime syksynä ilmoitettiin, että tornin korjaamisesta ilmoitetaan silloin ja silloin. Kyselin asiaa, mutta kristallinkirkasta faktaa en saanut.

Tornin poistaminen on toki mahdollista, jos ympäristö on muutenkin uudistumassa. Torni on tavattoman suosittu parhaimpina uintikausina, ja osaltaan se on myös paikan symboli. Älkää nyt kaikkea purkako – eihän täällä ole enää kohta mitään.

Ellei hyppytornille ole varsinaista käyttöä, sen voisi kunnostettuna jättää niille sijoilleen.

Jos tornin kallistuma ei ole yhtä paha kun ikääntyneen erektiokulma, tai jos mitään uutta ideaa tornin uusiokäytölle ei ole, voi sen jättää kunnolla tuettuna vaikka ympäristötaideteokseksi.

Hirvaskankaan huutokauppakeisarille sitä tuskin kannattaa rahdata. Aika moni muukin rakennelma on syksyllä valaistu, joten miksei tämäkin.

Mutta mieluummin niin, että muoto seuraa funktiota, eli että torni olisi suunnitellussa käytössä. Lappeenrannalle hyppytorni merkitsee vesitornin lailla perinteistä aitoa kulttuurihistoriaa. Mikä on tornin kohtalo?

Markus Malmi

Lappeenranta