Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hoitajien huuto kuului, mutta meni väärään osoitteeseen

Hoitajia on jo kauan ollut liian vähän, eikä uusia ole tulossa alalle tarpeeksi. Nyt hoitajien keskuudessa kaikuu huuto: ”Miksi meitä ei kuunneltu ajoissa, miksi asiat piti päästää tähän pisteeseen”

Kyllä hoitajien huuto kuului, mutta se meni väärään osoitteeseen. Ammattiaan suunnittelevat nuoret kuulivat alasta, joka on tavattoman raskasta. Siinä joutuu tekemään liian pitkiä työpäiviä liian pienellä palkalla huonossa työilmapiirissä. Ei kai niin epäinhimilliseen työhön kukaan nuori halua.

Alalla vallitsee täydellinen sotatila, ja me potilaat olemme siinä ihmiskilpinä. Meidän tekisi mieli huutaa, että maksakaa hoitajille mitä he ikinä pyytävätkään. Mutta tiedämme varsin hyvin, ettei tällaisia asioita huutamalla ratkaista vaan neuvottelupöydissä. Huonosti ovat asiat, jos äänekkäimmin huutanut voittaa.

Se on ymmärrettävää, että taistelutilanteessa hoitotyöstä kantautuu kuuluviin vain ikäviä asioita.

Siksi toivoisi, että alalle saataisiin rauha ja hoitajat voisivat vapaasti kertoa nuorille myös niistä hyvistä puolista, jotka saivat heidät aikoinaan hakeutumaan työhönsä.

Lea Lignell

Lappeenranta