Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Onneksi yhteiskuntakin on herännyt ajatukseen, että jokainen saa olla sellainen kuin itse haluaa

Olen etuoikeutettu saadessani toimia Lappeenrannan nuorisovaltuuston kummivaltuutettuna. Nuorten huomioiminen päätöksenteossa on ehdottoman tärkeää, sillä tuleville sukupolvillehan tätä yhteiskuntaa luodaan ja rakennetaan. Lappeenrannassa nuorisovaltuusto voi hyvin, ja toiminta on laadukasta ja ilmeisesti myös nuorten mielestä mukavaa.

Maaliskuun nuorisovaltuuston kokous jätti monta asiaa mieleen, joista nostan nyt yhden esille. Suurimpana asiana, johon tässä kirjoituksessa paneudun on se, että kaupungissamme ne nuoret, jotka edustavat jotakin vähemmistöä joutuvat kärsimään epäasiallisesta kohtelusta. Nyt puhuttava epäasiallinen kohtelu tulee nimenomaan aikuisten suunnalta.

Miten kenelläkään, joka kutsuu itseään aikuiseksi, on pokkaa kommentoida nuoren pukeutumista, ihonväriä tai mitään muutakaan negatiivisella tavalla? Mitä tällaisella suunsoitolla haetaan takaa?

Mitä se on sinulta pois, jos nuori haluaa tuoda itseään esille pukeutumisen avulla?

Mitä se on sinulta pois, jos nuori haluaa tuoda itseään esille pukeutumisen avulla, tai jos hän ei kuulu siihen kuuluisaan yhteiskunnan ihannemuottiin? Onneksi edellä mainittu muotti on jo täynnä säröjä ja hajoaa minä hetkenä hyvänsä.

Puhun nyt täysin omilla sanoilla ja omilla mielipiteillä. Voin ylpeästi sanoa olevani sukupolvea, jossa kuka vain saa olla juuri sellainen kuin itse haluaa ja tämä on täysin ok! Yhteiskuntamme on alkanut herätä viime vuosina tähän ajatukseen. Onneksi tähän ei mennyt kuin aivan liian kauan.

Kannustan nyt jokaista nuorta olemaan rohkeasti oma itsensä. Kenenkään muun mielipiteen ei pitäisi vaikuttaa siihen, millainen sinä olet. Jokainen saa pukeutua miten haluaa ja tykätä kenestä haluaa. Ihmiset, jotka eivät tätä hyväksy, voivat olla hiljaa tai alkaa sivistyä! Aikanaan joku sanoi: ”jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, ole hiljaa”. Allekirjoitan tämän edelleen.

Yhteiskuntaa on vaikea rakentaa, jos emme anna jokaiselle samoja mahdollisuuksia elää. Me jokainen olemme hyviä juuri tällaisina kuin olemme.

Ville Hokkanen

kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (sd.)

Lappeenranta