Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Fiksu työnantaja tarjoaa työsuhdepyörän

Polkupyöräily elää kultakautta, mikä näkyy myös maakunnan pyöräliikkeissä vilkkautena. Yrittäjät arvelevat, että pyöriä ei välttämättä riitä tänä vuonna kaikille halukkaille.

Menekkiä vauhditti ensin koronapandemia, joka sai ihmiset kiinnostumaan ulkoliikunnasta ja lähialueretkistä. Nyt pyöräilyn suosiota vauhdittavat lisäksi sekä kallistunut polttoaine että verottajan tarjoama uusi työsuhdepyöräetu. Venäjän hyökättyä Ukrainaan länsimaissa on alettu yleisemminkin puhua vihreästä siirtymästä. Riippuvuus Venäjän fossiilisesta energiasta pitää katkaista, mikä on nostanut keskusteluun myös energian säästämisen. Törsäilyn aika on ohi, ja jokaisen toivotaan miettivän, kuinka omaa kulutustaan voi pienentää.

Turhan autoilun vaihtaminen hyötypyöräilyyn on kannatettava järkivalinta, josta hyötyvät sekä luonto että terveys. Tosin nykyihminen haluaa yhä useammin kalliin sähköpyörän, mikä ei ole kaikkein ekologisin pyörävaihtoehto. Vanha kunnon lihasvoima tulee toivottavasti muotiin.

Tänä vuonna on voinut ensi kertaa hankkia myös työsuhdepyörän, mikäli oma työnantaja mahdollistaa verottajan tarjoaman edun. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa etu 1 200 euroon saakka vuodessa.

Fiksu työnantaja tarjoaa työsuhdepyörän työntekijöilleen, sillä työmatkapyöräily on oiva keino lisätä hyvinvointia – ja siten toivottua tehokkuuttakin. Etelä-Karjalassakin monet isot työnantajat kaupungista tehtaisiin ovat jo tarttuneet mahdollisuuteen, joten takatalven pian väistyttyä teillä nähdään toivottavasti paljon iloisia liikkujia. Mielenterveyskin kohenee – kaikkihan tietävät, millainen vapauden tunne valtaa mielen jo kevään ensimmäisillä pyöräretkillä. Lisää elämänlaatua löytyy kesällä Etelä-Karjalan upeilta matkapyöräilyreiteiltä.