Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ajojahti ja siitä seuraava lentävä ajolähtö satuttaa varmasti kohdettaan Imatralla

Surua on ollut monenlaista viime kuukausina ja viikkoina, koronasta konfliktiin, sotaan.

Valitettavasti kuitenkin ihmiset tässä aivan meidän lähialueella ”taistelevat” paikastaan keväisen auringon alla. Imatran kaupunginjohtaja-kuvio on todella surullista seurattavaa. Ensimmäisen kauden valtuutettuna pikkukunnassa toimiessani voi vain äimistellä tapahtunutta. Olen yrittänyt ymmärtää valtuutettujen näkemyksiä asian tiimoilta. Olen myös yrittänyt livahtaa vt. kaupunginjohtajan bleiserin sisään. Siellä on tällä hetkellä tukala olla.

Lehtitietojen mukaan Imatralla kaivataan räväkämpää kaupunginjohtajaa. Niin. Ihminen on persoonallisuus. Meistä joku on sanavalmis ”seppo” jolla on mielipide asiaan kuin asian viereenkin. Mutta meissä ihmisissä on hiljaisia puurtajia, jotka pohtivat, fundeeraavat ja palastelevat asioita. Ulosanti voi olla hitaahkoa, mutta sisältö yleensä ratkaisee. Voi puhua ”paskaa” nopeasti ja lausua painavaa hitaasti.

Kunnallista päätöksentekoa ajatellen Imatran kuvio ei näyttäydy minulle yhtään kauniilta ja mieltä ylentävältä. Ymmärrän, että tilanteeseen on ”ajauduttu” vuoden aikana. Mutta silti joku tilanteessa harmittaa Ari Lindemanin puolesta. En ota kantaa mihinkään ilmansuuntaan puoluepoliittisesti. Tunnustipa ainakin vielä istuva vt. kaupunginjohtaja punaista, sinistä, vihreää tai keltaista väriä.

Ajojahti ja siitä suurella todennäköisyydellä seuraava lentävä ajolähtö aivan varmasti satuttaa kohdettaan. Kiusaamiseen viittavia piirteitä näen kuviossa valtavalla kiirellä toimimisessa. Ettei vaan vuoden palkkaa jouduta maksamaan. Sinänsä humaanina eleenä vt. kaupunginjohtaja sen ansaitsisi. Niin julmalta itsestäni tilanne näyttää. Henkisesti kuluvat viikot ovat varmasti aiheuttaneet huonosti nukuttuja öitä kaikille soppaan lusikkansa laittaneille.

Painotan vielä, etten tunne ketään Imatran valtuutettua enkä tunne vt. kaupunginjohtajaa. Halusin ilmaista mielipiteelläni, miten itse tulkitsen asiaa, ja olen pelkän lehdistön varassa. Tässä ajassa kuitenkin inhimillisyyden odottaisi olevan entistä enemmän prioriteetti ykkönen, jopa kunnallisessa päätöksenteossa. Ja varsinkin kun ei ole tiettävästi kyse mistään rikoksesta, pelkästään puoluepolitiikasta ja sen halusta käyttää valtaa, sanoisinko jopa mielivaltaa.

Jaana Kuokka

kunnanvaltuutettu (Taipalsaari-liike)

Taipalsaari