Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lentokenttä on myös huoltovarmuuskysymys

Niin kauan kuin olen Lappeenrannassa asunut ja paikallista päätöksentekoa seurannut, on lentokenttä ja kaikki siihen liittyvä ollut kummallisen juupas-eipäs -keskustelun alaisena.

Jotkut näkevät lentokentässä ensisijaisesti hyödyt kaupungin ja maakunnan turismille ja sitä kautta tuleville rahavirroille, toiset taas pitävät lentoliikennettä erittäin pahana saastuttajana, jota ei saisi edes kaupungin strategiassa mainita.

Lappeenrannan lentokenttä on tällä hetkellä ennen kaikkea huoltovarmuustekijä. En pidä lainkaan pahana sitä, että tänne ja täältä on kulkureittejä sekä maalla, merellä että ilmassa. Viimeistään nyt voidaan lopettaa rahasta puhuminen, sillä lentokentän olemassaolossa on nähtävissä selkeä turvallisuuselementti. Valtion taholta tämä olisi toivottavaa huomioida turvallisuuspoliittisesta rahoituksesta päätettäessä.

Sekä rauhallisina että levottomina aikoina kaupunkien ja maakuntakeskuksien hyvä ja toimiva infrastruktuuri on avainasemassa veto- ja pitovoimaa arvioitaessa. Mitä toimivammat yhteydet, sitä toimivampi yhteiskunta. Lappeenranta on elinvoimainen helmi Saimaan rannalla, ja monenlaista historiaa todistaneen lentokenttämme on syytä olla osa sitä.

Saana Kokko

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Lappeenranta