Lukijalta | Kuusimäen koulun toiminta on turvattava

Lappeenrannan läntisellä alueella asuu noin 15 000 asukasta. Läntinen alue on pääosin asukkaita houkutteleva alue, tai ainakin väestön määrä säilyy ennallaan. Kourulaan on kaavoitettu Ukonpuiston alueelle uusia pientalojatontteja, jotka ovat menneet hyvin kaupaksi, joten todennäköisesti myös lasten lukumäärä alueella kasvaa.

Lappeenrannan kaupunki on päättänyt rakennuttaa uuden Sammontalon siten, että se otettaisiin käyttöön vuonna 2024. Uusimpien väestöennusteiden mukaan Sammontaloon ei kuitenkaan mahdu kaikkia peruskoulun 1–9-luokkien oppilaita suunnitellulta alueelta. Tästä syystä Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys pitää tärkeänä, että Kuusimäen koulu sekä Kourulan toimintakeskus/palloiluhalli pidetään käyttökunnossa vähintään viiden, jopa kymmenen vuoden tähtäimellä, sillä ennusteiden mukaan Kuusimäen koulussa olisi vähintään noin 100 oppilasta ainakin seuraavat viisi vuotta.

Noin 40 vuotta vanha Kuusimäen koulurakennus on käyttökelpoisessa kunnossa, ja siellä on muun muassa asianmukainen ruokala, teknisten töiden opetustila sekä toimistotiloja. Lisäksi Kourulan päiväkodin esikouluryhmä toimii Kuusimäen koulun yhteydessä. Asukasyhdistys toivoo, että edellä mainittuihin rakennuksiin tehtäisiin esimerkiksi tiivistekorjausten lisäksi tarvittaessa ulkokaton uusinta.

Alueemme asukkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Kourulan päiväkodin uuteen tilaelementtirakennukseen. Mikäli Kuusimäen koulu päätettäisiin sulkea edellä mainituista perusteluista huolimatta, tulee asukasyhdistyksemme vaatimaan, että Kourulan päiväkodin yhteyteen rakennetaan toimitilat esikoululaisille sekä peruskoulun 1–2-luokkalaisille, sillä katsomme, ettei varsinkaan Kourulasta ole toistaiseksi turvallisia kävelyreittejä 6–8-vuotiaille lapsille Helsingintien yli Sammontaloon.

Anu Hämäläinen

puheenjohtaja

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys ry

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka