Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kysymys Lappeenrannan tiemestareille teiden kunnossapidosta

Arvoisat tiemestarit, vastaisitteko julkisesti, mihin säästetään vai eikö Lappeenrannnassa ole rahaa pitää teitä talvella kunnossa?

Olen useita vuosia ajanut tässä kaupungissa ammatikseni taksia. Vuosi vuodelta talvisin katujen kunnossapito vain huononee. Esimerkiksi viime viikolla kadut olivat todella surkeassa kunnossa

Ymmärrän, että lumisen viikonlopun jälkeen heti aamusta eivät aurat jouda joka paikkaan, mutta etteivät ne ehdi esimerkiksi kaupungin keskustaan?

Eikö sunnuntaisin tehdä yhtään mitään? Yhtään tiekarhua ei näkynyt, vaikka ajelin ympäri kaupunkia.

On puhuttu siitä, että pääväylät ja julkisen liikenteenväylät pidetään kunnossa ensimmäisessä luokassa? Tuona sunnuntaina se lienee unohtunut muun muassa Kaukaankadulla ja Kaukaan uudesta ympyrästä poistuttaessa Lauritsalan suuntaan, Kauppakadulla ja risteysalueilla.

Olen monissa kaupungeissa ajellut, mutta hävettää tunnustaa, että olemme yksi huonoimmista.

Miten näissä lumisilta kaduilta ottaa kyytiin pyörätuolilla liikkuvan asiakkaan tai esimerkiksi leikkauksen jälkeen olevaa henkilöä, jota koskee, kun tie röykyttää. Yritä siinä sitten etsiä tasaisempaa reittiä? Tieliikennelaki kieltää ajamasta kevyenliikenteen väyliä, jotka ovat kunnossa.

Autojen varaosaliikkeet tekevät kyllä tulosta, kun myyvät valtavan määrän alustanosia. Uskoisin, että linja-autonkuljettajat, ambulanssikuskit ja muut autoilijat ovat kanssani ainakin osin samaa mieltä.

Tero Matikainen

Lappeenranta