Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Poliitikot äänestivät tosiseikkoja vastaan hyväksyessään sisäliikuntahallin kaavan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 7.2. sisäliikuntahallin kaavan. Puolesta 36, vastaan 15. Hallin sijainti on saanut vastakkainasettelun maun, populismi vastaan tosiseikat.

Ideologia ja populismi kulkevat käsi kädessä. Tässä asiassa poliitikot äänestivät tosiseikkoja vastaan hyväksyessään kaavan. Hyväksyjät keräsivät äänestäjiltään poliittisia irtopisteitä, olemalla mieliksi kannattajakunnalleen. Onko hallin kaavan hyväksyjillä mitään vastuuta lopputuloksesta? Poliittisen päätöksenteon tulisi olla vastuullista. Tässä kun ei ole kysymyksessä päättäjien omat rahat, voi tehdä harkitsemattomia päätöksiä. Mitähän äänestäjät tästä episodista ajattelevat.

Tosiseikat määrittivät vastakkaisen ryhmän kannanotot. He kertovat ulospäin, että ei ole viisasta rakentaa hallia tähän paikkaan. He tietävät, että halli ei ole sellainen toiminnaltaan kuin sen tulisi olla ja mitä käyttäjät toivovat. Nyt tuhlataan veronmaksajien rahaa kielteiseen rakennukseen. He ottavat poliittisen vastuun ja haluavat hallin toiseen paikkaan. Sitten kun halli on aikanaan valmis, käyttäjät tuskastuvat kun siellä ei voi suorittaa tätä ja tehdä tuota kun tila käy pieneksi ja ahtaaksi. Liikenteellisesti halli on huonossa paikassa ja parkkipaikkoja on liian vähän. Lisäksi halli parkkipaikkoineen turmelee arboretumin.

Voisi olettaa valtaan valituilla henkilöillä luulisi olevan enemmän sosiaalisia taitoja, järkeä, ymmärrystä ja kykyä nähdä päätöstensä vaikutuksia kaupunkilaisten elämään ja tulevaisuuteen.

Arto Pulkkinen

Lappeenranta