Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Etelä-Karjalan vetovoimasta on syytä olla huolissaan – Lappeenranta ja Imatra jäävät kuntien imagotutkimuksessa kauas kärjestä

Vetovoima on sana, joka toistuu nyt kuntapäättäjien puheissa tiuhaan. Koko Etelä-Karjalan vetovoimasta on syytä olla huolissaan: Taloustutkimuksen tuoreessa kuntien imagotutkimuksessa Lappeenrantaa ja Imatraa ei nähdä lähelläkään kärkeä.

Tutkimustulokset voisi tiivistää Taloustutkimuksen tutkimuspäällikön Timo Myllymäen mukaan niin, että Imatralla on hyvä perusvire, mutta selkeä haaste on se, että hyvä vire pitäisi saada kuulumaan myös ulospäin. Pitäisi uskoa enemmän omiin vahvuuksiin ja kehua niitä muille, Myllymäki totesi.

Karjalaisen iloisuuden ja osaamisen markkinoinnissa ei ole onnistuttu. Kehno imago ei houkuttele uusia asukkaita tai yrittäjiä, joita kipeästi kaivattaisiin.

Tutkimuksen perusteella asenteissa on Etelä-Karjalassa korjaamista: jarruttamisen ja esteiden keksimisen sijaan ketterä vauhdittaminen ja villitkin ideat ovat tarpeen.

Innostus on iso voima, jota itse kunkin kannattaa ruokkia kaikin keinoin.

Lappeenrannasta loistoesimerkki on vapaalaskija Arttu Muukkonen ja hänen Hito hyvä -kollektiivinsa, jotka yksinkertaisesti päättivät tehdä kotikaupungistaan hauskemman.

Muukkosen yritys Lehmus Roastery valittiin vuonna 2020 parhaaksi kahvipaahtimoksi. Viime joulukuussa kahviammattilaiset valitsivat sen suodatinkahvin jälleen vuoden parhaaksi. Lappeenrantalaisen Makea Coffeen kahvi sai kisassa hopeaa.

Voisiko kivojen kahviloiden Lappeenranta olla Suomen kahvipääkaupunki, kun alan osaamista selvästi on? Entä missä asiassa imatralaiset voisivat olla ylpeästi Suomen tai jopa maailman parhaita, jos todella yrittäisimme?

Hyvä yritys Imatralla nähtiin tällä viikolla: imatralainen kaveriporukka polkaisi pikaisesti valmiiksi mainosvideon, jolla yritetään saada Imatralle parhaan talvikaupungin titteli Ylen Puoli seitsemän -ohjelman leikkimielisessä kisassa. Onnistunut video on paikkakuntalaisillekin herättelevä muistutus siitä, että Imatra on upea kaupunki, jossa voisi tehdä vaikka mitä.