Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ulkonäköön kannattaa panostaa

Ulkonäkö on tärkeä. Ulkonäkösi on ensimmäinen asia, mitä toinen ihminen saa sinusta selville. Ulkonäkösi määrää, mikä on ihmisen ensivaikutelma sinusta. Ei ole koskaan huono asia näyttää kauniilta. Onko ulkonäkösi tärkeä asia sinulle? Kuinka paljon aikaa käytät vaatteiden valintaan? Entä kuinka usein käyt suihkussa?

Minä itse käytän aika paljon aikaa ulkonäkööni, joten se on minulle tärkeä osa elämääni. Kiinnitän myös paljon huomiota muitten ulkonäköön. Kun ensimmäisen kerran näen ihmisen, katselen minkälaisiin vaatteisiin hän on pukeutunut.

Olen sitä mieltä, että “oikein pukeutumista” pitää opiskella. Ei kyllä ole mitään väärää tapaa pukeutua, mutta on siinä kuitenkin omat seikkansa. Yksi tärkeimmistä asioista vaatteiden valinnassa on värien sopeutuminen toisiinsa. Esimerkiksi itse käytän usein tällaisia värejä keskenään: musta, harmaa ja eriväriset siniset. Tällä tavalla vaatteet ja ulkonäkö näyttävät kalliimmilta, vaikka vaatteet olisivatkin halpoja.

Vaatteilla voi myös korostaa itsetuntoa. Minä itse tunnen itseni varmemmaksi kun olen pukeutunut suosikkivaatteisiini.

Ulkonäön ja tyylin kehittäminen ovat mielestäni tavallaan kuin harrastuksia.

Itse olen alkanut käyttää enemmän aikaa ulkonäkööni noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Ennen en oikein välittänyt, mitä pukisin päälleni. Otin niin sanotusti mitä ensimmäisenä tippui kaapista.

Jossakin vaiheessa kuitenkin aloin välittää pukeutumisestani ja ulkonäöstäni. Ryhdyin valitsemaan vaatteita, jotka sopivat keskenään ja pidin huolta myös siitä, että vaatteet olivat puhtaita ja hyvässä kunnossa. Pikkuhiljaa vaihdoin ulkonäköäni muutenkin, leikkautin hiukset lyhyiksi ja värjäsin ne aluksi pinkiksi ja sitten mustiksi.

Yksi ulkonäköön vaikuttava asia on rahatilanteesi. Kuitenkin myös pienellä rahamäärällä voi tehdä itsensä mahtavaksi. Vaatteita voi ostaa kirpputorilta tai opetella ompelemaan niitä itse. Ei haittaa vaikka vaatteita on paikattu, se on nykyään tyylikästä. Koruilla voi myös koristaa, eikä korujen tarvitse olla kalliita, vaan esimerkiksi tavallinen kangashiuspanta voi muuttaa ulkonäköäsi. Tärkeää on, että kaikkea olisi sopivasti, ei kannata laittaa liikaa koruja. Pienet korvakorut ja yksinkertainen kaulakoru riittää.

Ulkonäkösi on tärkeä, älä jätä sitä huomiotta. Kannattaa kokeilla uusia asioita. Voit vaikka jonain iltana mennä vaatekaappisi eteen ja miettiä, voitko jotenkin korostaa itseäsi pukeutumisella. Ulkonäkö viestii toiselle ihmiselle, millaisia olemme. Joten kannattaa miettiä, millaisena haluat ihmisten näkevän sinut. Ulkonäkö vaikuttaa elämäämme ja muiden kanssa olemiseen yllättävän paljon.

Anastasiia Godunova

8.A, Lauritsalan koulu