Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Etelä-Karjalan nuoret, antakaa kuulua itsestänne

Tällä viikolla vietetään uutisten viikkoa. Suomen koululaisten teemaviikolla Etelä-Saimaa julkaisee erityisesti lasten ja nuorten mielipidekirjoituksia ja lukijan kuvia. Etelä-Karjalan peruskouluissa oppilaat toivottavasti perehtyvät lehteen, laativat lukijan kirjeitä ja pohtivat paikallista journalismia.

Paikallinen journalismi on tärkeää, koska se kertoo asioista, jotka koskettavat ja tapahtuvat lähellä. Se kertoo juuri sinun elämääsi vaikuttavista asioista.

Paikallisella journalismilla on välillisesti merkitystä jokaisen elämässä, vaikka ei säännöllisesti juttuja lukisikaan. Teemaviikon tehtävänä on muistuttaa tästä merkityksestä.

Omaa elämää koskettavien juttujen pariin pääsee mutkattomasti selailemalla Etelä-Saimaan nettisivua, missä lehden uutiset ensimmäiseksi julkaistaan.

Teemaviikkoa järjestävän Uutismedian liiton teettämästä Suomalaisten uutismedia 2021 -tutkimuksesta käy ilmi, että lukijat luottavat sanomalehtien ja Yleisradion juttuihin myös verkossa. 70 prosenttia kyselyyn vastanneista 15 vuotta täyttäneistä nuorista pitää sanomalehtien digitaalisia kanavia yhtä luotettavina kuin painettua lehteä.

Verkkosivulla julkaistaan ensimmäisenä myös mielipidekirjoitukset. Mielipiteissä harvoin on oikeaa ja väärää. Etelä-Saimaan viesti on, että mielipiteen ei tarvitse olla tietynlainen tai ihmeellinen. Mielipiteen tarvitsee vain tulla kerrotuksi.

Hyvää uutisten viikkoa kaikille. Antakaa nuoret kuulua itsestänne, ja aikuiset, muistakaa tehdä itsensä ilmaiseminen lapsille ja nuorille helpoksi.