Lukijalta | Onko meillä todella työvoimapula, kun nuoret ovat työttöminä kotona?

Onko meillä todella työvoimapula, vai eikö osata hakea uusia kykyjä töihin?. Nuoret ovat työttömänä kotona, eivätkä opiskelijat monella alalla pääse harjoittelupaikkaan ammattihenkilöiden rinnalle oppimaan.

Amiksessa opiskelevat tuntevat itsensä koulunpenkillä turhautuneiksi eivätkä jaksa keskittyä kouluun. Opiskelijalla itsellään on ensisijainen vastuu opinnoistaan, mutta myös vanhemmien pitää huolehtia lasten koulun käynnistä ja olla kiinnostuneita, että koulussa käydään ja se suoritetaan.

Vastuu on myös opettajilla, että oppilaat saavat kunnollista opetusta ja opettaja yhdessä opiskelijan kanssa tekee suunnitelman, jolla edetään koulu loppuun kolmessa vuodessa.

Eri alojen työpaikat toivottavasti ottavat yhteyttä Amikseen, jotta saadaan kolmannen vuoden opiskelijoille harjoittelupaikat. Ammattitaitoisia henkilöitä ei valmistu pilvistä vaan hyvästä koulutuksesta ja ammattitaitoisesta työnohjauksesta työpaikoilla.

Ei terveydenhoitohenkilöitä eikä metallimiehiä synny ilman vanhempien työntekijöiden rinnalla kulkemista. Ei ole olemassa 20-vuotiasta 10 vuoden työkokemuksella. Pitäisikö työpaikoilla ottaa nuoria oppimaan siihen ammattihenkilön rinnalle.

Korona-aikana on haitannut monen henkilön opiskeluja, ja nyt on aika saada opiskelijat eteenpäin elämässä.

Kirsi Hannikainen

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka