Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Eksotessa on johtamisongelma

Hyviin johtamistapoihin kuuluu johdettavien inhimillinen kohtelu. Heitä tulee kuunnella ja kannustaa. Heidät tulee huomata, heille tulee antaa tunnustusta ja tarvittaessa palkita erittäin hyvistä suorituksista.

Jos johtaja havaitsee, että jokin asia ei toimi, hänen tulee selvittää, miksi se ei toimi ja etsiä yhdessä paremmat toimintatavat, että tämä asia saadaan toimivaksi. Jos alainen tai joku sivullinen kertoo, että jokin ei toimi, ei hyvä johtaja suinkaan siirrä tätä alaista toisiin tehtäviin tai vaienna viestintuojaa, vaan ottaa selvää, pitääkö viesti paikkansa ja ryhtyy asian korjaaviin toimiin.

Hyvän johtajan tulee sietää ja kestää myös kritiikkiä. Aiheeton kritiikki saa jäädä huomiotta, mutta aiheellisesta tulee ottaa opiksi ja tehdä tarvittavia muutoksia, jottei vastaisuudessa siitä saa kritiikkiä.

Eksotessa vallitsee yhä huono johtamiskulttuuri. Tarkastuslautakunta, joka toi viestiä huonoista johtamistavoista ja menettelyistä, joutuikin syytettyjen listalle ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja savustettiin tehtävistään. Huono johto ei voi sietää kritiikkiä, vaan tekee kaikkensa kritiikin vaientamiseksi. Silloin vaiennetaan viestintuoja ja tarvittavat korjaustoimet jäävät tekemättä. Huono johtaja pilaa työilmapiirin ja herkimmät alaiset menettävät työmotivaation ja lähtevät muualle.

Liiallinen johtajien määrä johtaa siihen, että he yhdessä vievät suoritusportaalta hengitystilan.Pian suoritusportaan työntekijät eivät uskalla tehdä kunnolla edes omaa työtään, kun liian yksityiskohtainen kyttäävä valvonta vie heiltä oman työnteon vapauden ja työmotivaatio häviää.

Vieläkään Eksotessa ei ole karsittu liiallista johtajien määrää, ja siellä pelätään, kunpa nyt enää ei tulisi negatiivista palautetta. Tämä asenne estää tarvittavia muutoksia ja parannuksia toimintatapoihin ja turhien menojan karsintaa.

Hannes Ruokokoski

aluevaaliehdokas (ps.)

Lappeenranta