Lukijalta | Sosiaalihuollon palveluista puhutaan liian vähän

Olen Päivi Löfmanin kanssa (ES 19.1.) samaa mieltä sosiaalipalvelujen kehittämistarpeista tulevalla hyvinvointialueella. Kaikkien kuntalaisten arjen sujuvuuden takaavat sosiaalipalvelut yhdessä terveydenhuollon kanssa. Sosiaalipalveluista saatu varhainen tuki ja ohjaus, ennalta ehkäisevä työ ja moniammatillinen sosiaalityö ovat julkisuudessa ja keskusteluissa vähemmin esillä niiden henkilökohtaisuuden ja vaitiovelvollisuuden takia.

Sosiaaliturvan kokonaisuudistusta odotetaan edelleen, ja sen toivotaan jatkossa yksinkertaistavan monipolvista etuus- ja palvelujärjestelmää. Myös sosiaalityön oma kehittämisohjelma on valmisteilla sosiaali- ja terveysministeriössä.

Sosiaalialan ammattijärjestö Talentia on toivonut pitkään, että sosiaalityöntekijöitä koskevat kohtuulliset asiakasmääräkriteerit saataisiin aikaan mahdollisimman pian.

Hyvä sosiaalihuolto syntyy kuntalaisten tarpeita vastaavista palveluista, joita toteuttavat sosiaalialan koulutetut ammattihenkilöt ja joiden esimies on sosiaalialaa ymmärtävä ja alan koulutettu ammattilainen.

Leena Byckling

aluevaaliehdokas (sd.)

Savitaipale

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka