Lukijalta | Aluevaaleissa vaikutetaan soten lisäksi pelastuspalveluihin

Uudet aluevaltuustot ovat tärkeässä asemassa, kun sote-alueita rakennetaan maakuntiin. Järjestäjien määrä vähenee. Etelä-Karjalassa ollaan tässä pidemmällä kuin monella muulla alueella, mutta silti meilläkin on parannettavaa.

Aluevaaleilla valittavat valtuutetut päättävät ihmisille tärkeistä sosiaali- ja terveyspalveluista sekä myös pelastustoimesta.

Sote-palveluiden on oltava lähellä ihmisiä kaikkialla maakunnassa ja hoitoon on päästävä nopeasti. Keskustan mielestä jokaisessa kunnassa on oltava vähintään yksi sote- asema.

Meillä Etelä-Karjalassa tulisi kehittää esimerkiksi omalääkärijärjestelmää. Tietotekniikkaa on hyödynnettävä terveyspalveluissa mahdollisimman laajasti nopean hoitoon pääsyn ja hoitoketjujen saumattomuuden varmistamiseksi. Ambulanssin on päästävä nopeasti avuntarvitsijan luo.

Sosiaalipuolelta on saatava apua tarvittaessa. Sosiaalipuoli linkittyy usein perusterveydenhuoltoon, ja nyt ne siirtyvät saman hallinnon alle.

Pelastuspuoli on jäänyt vähälle keskustelulle sote-uudistuksessa. Palo- ja pelastustoimet eivät katso kellonaikaa tai päivää. Kun hätä iskee, niiden on toimittava ja oltava ihmisten saatavilla kaikilla alueilla nopeasti.

Palo- ja pelastustoimi tarvitsee riittävän rahoituksen sekä vakinaisille- että sopimuspalokunnille, jotta niiden toiminta turvataan.

Aluevaalit vaikuttavat kaikkien meidän kansalaisten elämään, siksi kannattaa äänestää.

Ari Torniainen

aluevaaliehdokas (kesk.)

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka