Lukijalta | Tehyläisille ja superilaisille tulevat aluevaalit ovat tärkeimmät ikinä

Sote-uudistuksen alkuperäinen tavoite on ollut kustannusten säästö perustamalla suurempia hyvinvointialueita ja niille keskitettyä hallintoa.

Säästöjä tuli hakea myös paikallisia palveluja karsimalla. Pääministeri väläytteli, ettei joka kunnassa tule säilymään omaa terveydenhoidon yksikköä. Nyt vaalien alla kaikki hallituspuolueet vannovat, kuin yhdestä suusta, että paikalliset palvelut täytyy säilyttää.

Mikä siis tulee muuttumaan vai tuleeko mikään. Siltä varalta, että paikallisia karsimisia kuitenkin tulee, nyt taitaisi olla aika kuntalaisena ottaa kantaa ja äänestää.

Ennusteiden mukaan äänestysprosentti ei tule olemaan edes 40:ää ja kaiken lisäksi äänestämään innokkaimpia ovat ne, joita uudistus ei henkilökohtaisesti edes koske. Jos näin tulee käymään se on demokratian häpeä.

Eikä siinä vielä kaikki. Ehdokkaina on paljon niitä, joilla ei ole kokemusperäistä tuntemusta terveydenhoidon tai pelastustoimen työstä tai hallinnosta.

Väitän, että teille tehyläiset ja superilaiset nämä vaalit ovat tärkeimmät ikinä. Vaaleissa päätetään mm. siitä, mistä rahat tulevat palkoihinne, minkälaiset työolosuhteet tulevat olemaan tai voiko työpaikkasi siirtyä kokonaan pois kotikunnastasi.

Vanhat päättäjät odottavat hyvinvointialueilta pelastusta rahoitukseen ja henkilöstöresursseihin. Kuitenkin samoilla päättäjillä on ollut vuosikaudet aikaa ratkaista näitä ongelmia. Totuus on, ettei pelkästään päätösvallan ja rahoituksen uusjaolla tulla ratkaisemaan osaamisvajetta tai resurssipulaa aloillanne.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto totesi "Olemme oikeutettuja palkankorotuksiin, koska tilauskirjat ovat täynnä."

Oletteko te oikeutettuja palkkojenne tarkistamiseen? Miltä teidän tilauskirjanne näyttävät vuodelle 2022?

Kai Partanen

aluevaaliehdokas (ps.)

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka