Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aluevaaleissa puhutaan ja luvataan paljon, mutta missä ovat käytännön toimenpiteet?

Ari Pöyhösen mielipidekirjoitus (ES 5.1.) oli selkeä kannanotto aluevaaliehdokkaiden äänestäjien kosiskelusta mielipidekirjoituksissa. Hänen ajatuksensa ovat samanlaiset kuin minunkin. Nyt taas ollaan niin "pienen ihmisen" asialla. Paljon puhutaan ja luvataan, mutta missä ovat käytännön toimenpiteet? Ei puheet paljon lämmitä, tarvitaan konkreettisia tuloksia.

Näyttää siltä, että koko sote-uudistus on "susi jo syntyessään". Sotealueet ovat ihan liian pieniä. Nyt luodaan turhaan lisää kallista byrokratiaa veronmaksajien rahoilla. Hyväpalkkaisia virkoja uusille virkamiehille. Samat kansanedustajat ja kunnallispoliitikot ovat päättämässä aluevaltuustoissa ja palkkiot juoksevat.

Pienissä kunnissa ollaan huolissaan, että heiltä ei saada edustajia aluevaltuustoihin. Isot kunnat jyräävät. Huoli ei ole turha. Miten toteutuvat kaikkien kuntien omat tarpeet eli aluedemokratia? Jää nähtäväksi tuo vaalien jälkeen.

Vuokko Kupiainen

Lappeenranta