Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Meidän Lappeenranta -lehti ei tunne lainkaan yhtä sen kaupunginosaa: Ylämaata

Meidän Lappeenranta -asukaslehti 1/2022 on ilmestynyt. Lehdestä löytyy hienosti koottuna eri toimialojen tapahtumat ja tilaisuudet Lappeenrannan alueella. Myö liikutaa -osiosta kerrotaan mm. vesiliikunnasta, kuntosaliharjoittelusta, senioriliikunnasta ja liikuntapaikkojen aukioloajoista. Lappeenrannan tapahtumakalenterista kevät 2022 löytyy teatterin, museoiden, kirjaston ja nuorisotoimen tapahtumia. Kaavoitusohjelma 2022–2024 esitellään myös lehtisessä.

Mielestäni voidaan hyvin todeta, että jokaiselle varmasti löytyy jotakin mielenkiintoista tapahtumaa. Yksi iso miinus julkaisussa kuitenkin oli. Ylämaata ei mainittu kertaakaan, ei missään yhteydessä! Joutseno ja Nuijamaa mainittiin edes muutaman kerran.

Ylämaa on Lappeenrannan eteläisin kaupunginosa. Ylämaan keskustasta on matkaa Lappeenrannan keskustaan 35 kilometriä. Julkiset kulkuvälineet kulkevat hyvin rajoitetusti. Kouluaikoina pari vuoroa aamulla kohti keskustaa ja iltapäivällä sitten samaa reittiä takaisin. Viikonloppuisin julkisia kulkuvälineitä ei kulje ollenkaan.

Mihin Ylämaalla järjestettävät tapahtumat ja mahdollisuudet ovat unohtuneet? Meillä on hieno ja toimiva kirjasto. Koululla meillä on iso liikuntasali ja kuntosali. Meillä on Jalokivimuseo ja Pätärin talomuseo. Meillä on Nuorisotalo.

Onneksi Ylämaalta löytyy paljon talkoohenkeä ja aktiivisia toimijoita monista eri yhdistyksistä. Ne pitävät kesäisin museot auki.

Toripäiviäkin järjestetään Marttojen pitäminä pitkin kesää. Ylämaan Pyrkijät järjestävät ohjattua kuntosaliharjoittelua, liikkarikerhoa lapsille, säbäkerhoa perheille ja paljon, paljon muuta. Kiitos näistä!

Kosenkodilta löytyy allasosasto, joten vesijumppakin meillä on turvattu. Nuorisotalolta löytyy nuorisollekin tilat, missä he voisivat viettää aikaa, jos vain niin haluavat. Talkoohenkeä pienen pintaremontin tekemiseen sekä valvontaan varmasti löytyy. Nuorisolla ei siis tällä hetkellä ole mitään paikkaa.

Onneksi meiltä löytyy kaunista, puhdasta ja rauhallista luontoa kilometrikaupalla, ja pääsemme ilmaiseksi lenkkeilemään ja pyöräilemään.

Viime vuosina asukaslehti on ilmestynyt kolme kertaa. Toivottavasti seuraavista numeroista voimme löytää myös Ylämaan. Pienikin panostus kaupungilta Ylämaan alueelle ilahduttaisi varmasti asukkaita.

Seija Hovi-Kuikko

aluevaaliehdokas (kesk.sit.)

Lappeenranta