Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Jos urheilu iskostetaan mieliin niin tiukasti, että unohdetaan luonnon monimuotoisuuden tärkeys, ollaan pahoilla raiteilla päätöksenteossa

Tämän lehden urheilutoimittaja kirjoittaa, kuinka arboretumista on aiemminkin lohkaistu paloja (ES 30.12.). Vaikka puita on aiemmin kaadettu, olisi mielestäni lyhytnäköistä ajatella, ettei se haittaisi nyt.

Nykyisin on maailmalla tajuttu, kuinka kasvillisuus ja puistot ovat tärkeitä henkireikiä, joita tulee suojella, ja jopa lisätä. Lappeenrannassa eivät päättäjätkään vielä ymmärrä tätä periaatetta. Jos urheilu iskostetaan mieliin niin tiukasti, että unohdetaan luonnon monimuotoisuuden tärkeys, ollaan pahoilla raiteilla päätöksenteossa. Marian kirkon puistikossa on opastaulu, jossa vedotaan siihen, että puistot ovat tärkeitä. Tämä on juuri sitä oikeata Greenreality-ajattelua, jota Lappeenranta julistuksissaan tavoittelee. Valitettavasti teot ovat nyt jotain muuta.

Ihmettelen suuresti, kuinka puolueiden edustajat "pakotetaan" ryhmäpäätöksiin. Tai, että kuinka valtuutetut siihen suostuvat. Tämäkö on sitä demokratiaa? Tällaisessa päätöksenteossa pitäisi antaa valtuutetuille oikeus ajatella omilla periaatteillaan kaikkien kaupunkilaisten parasta. Kun valtuutetut tekevät päätöksiä, pitäisi esille tulla ne ratkaisut, jotka ovat kaikille kaupunkilaisille parasta, myös tulevia sukupolvia ajatellen. Kukaan ei näköjään halua muistaa, että arboretumin säilyttämisen puolesta kerättiin adressi, jolla yli 800 allekirjoittanutta antoi päättäjille valtakirjan arboretumin säilyttämiseksi. Ja lisää näin ajattelevia löytyy!

Kyllä kaupungista löytyy varmasti sellainen paikka, johonka sisäliikuntahalli sopii paremmin, jolloin kaikki siihen ajatellut toiminnot voidaan toteuttaa paremmin.

Ei tehdä nyt torsoa hallia, eikä hävitetä kaupungin arvokasta henkireikää! Vielä voidaan ajatella asiaa järkevämmin! Kiireellä ei pidä nyt pilata hyvää asiaa.

Pekka Kauppinen

Lappeenranta