Lukijalta | Aluevaaleissa vaalilaki on armoton – Puolue voittaa, lähipalvelu häviää

Aluevaalit ovat ovella ja puoluejohtajia jännittää mikä on oman puolueen ääniosuus. Heidän kannaltaan on kyse valtapolitiikasta.

Minua jännittää millaisia julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja maakunnan pienissä kunnissa on tarjolla. Minun kannaltani on kyse ihmisistä ja heidän todellisista tarpeistaan. Nyt ei tule äänestää valtakunnallisesta valtapolitiikasta. Jos sairastun vakavasti, voin luottaa saavani keskussairaalassa sairauteeni osaavan avun. Kaikkia sairauksia ei kuitenkaan tarvitse eikä tule hoitaa sairaalassa. Miten hoidetaan kuntakohtaiset sote lähipalvelut? Kuka niistä päättää?

Aluevaaleissa on puolueiden listoilla monia pienissä kunnissa asuvia hyviä ehdokkaita. Vaalilaki kuitenkin on armoton. Imatralaiset ja lappeenrantalaiset ehdokkaat saavat suurimmat äänimäärät. Kunkin puolueen kaikista äänimääristä laskettavat vertailuluvut jäävät pienten kuntien ehdokkailla aivan liian pieniksi. Kukaan heistä ei tule saamaan riittävän suurta vertailulukua. Kaupunkien valovoimaiset poliitikot tulevat korjaamaan potin.

Puolue voittaa, lähipalvelu häviää.

Päätöksiä tekemässä on ehdottomasti oltava valtuutettuja, jotka tuntevat myös pienten kuntien ihmisten tarpeet ja huolehtivat lähipalvelujen järjestämisestä tasapuolisesti kaikille.

Jouko Saramies

aluevaaliehdokas, Pienten kuntien puolesta -yhteislista

Savitaipale

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka