Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Helpotusta hoitoalan työntekijäpulaan

Hoitotyöntekijät ovat saaneet venyä äärimmilleen erityisesti viime vuosina. Kuin joululahjaksi saimme tiede- ja kulttuuriministeri Kurviselta tiedon uusista korkeakoulujen aloituspaikoista. Onneksi yli puolet kohdistuu terveys- ja hyvinvointialalle. LAB-ammattikorkeakoulu sai 50 lisäpaikkaa sairaanhoitajien koulutukseen. Nämä opiskelijat valmistuvat kolmen ja puolen vuoden kuluttua.

Haasteita hoitohenkilökunnan riittävyyteen riittää. THL suosittelee jo 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotuksia. Sairaalassa koronapotilaiden määrä on suurempi kuin aikaisemmin. Kolmatta koronarokotetta jo annetaan. Rokotusapua on saatu sairaanhoitajilta, ensihoitajilta ja onneksi myös eläkeläiset ovat olleet mukana tässä haasteessa. Sote-uudistuksen yhtenä tavoitteena on nopeuttaa hoitoon pääsyä. Hoitajamitoitus asettaa haasteita iäkkäiden henkilöiden hoitotyössä määrän kasvaessa koko ajan.

Miten saadaan hoitohenkilökunta riittämään ja pysymään alalla? Palkkaus on tärkein keino saada ja osoittaa arvostusta vastuullista hoitotyötä kohtaan. Työuran joustavuus on toinen. Kaikki hoitotyön toimintaympäristöt vaativat osaavia ja vastuullisia hoitotyöntekijöitä esimerkiksi ikääntyvien palveluissa, liikkuvassa päivystysyksikössä, operatiivisessa ja konservatiivisessa hoitotyössä ja terveyden edistämistyössä. Kun koulutuksessa panostetaan tasavertaisesti eri hoitotyön toimintakenttien ja työtehtävien arvostukseen, ei tule eri hoitotyön ympäristöjen eriarvoista näkemystä. Hoitotyön arvostus on ollut korkealla eri ammattiryhmien vertailussa. Miksi ammattia on mietitty vaihtaa toiseen ja miksi monet hoitotyöntekijät palavat loppuun?

Kolmas tärkeä tekijä on hoitotyöntekijöiden riittävä määrä. Hoitajamitoitus on vuoden 2022 alusta vähintään 0,6 työntekijää ja seuraavana vuonna 0,7 yhtä asiakasta kohden iäkkäiden tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa. Jos hoitohenkilökuntaa ei ole riittävästi, hoitaja ei koe tekevänsä työtä omien arvojensa mukaan riittävän hyvin. Tämä lisää hoitajien eettistä taakkaa. Ulkomaisen työvoiman palkkaus on haasteellista koulutuksen laadun, lisäkoulutustarpeen, kielitaidon riittävyyden ja kustannusten takia.

Opiskelijoiden sisäänottomäärien lisääminen riittävälle tasolle on yksi ratkaisu. Hakeutuminen hoitoalan koulutukseen on ollut opistotasolla ja ammattikorkeakoulutuksessa hyvällä tasolla.

Työtehtävien tarkkaan harkitut toimenkuvat ja hoitohenkilökunnan oikeanlainen sijoittaminen sopivasti eri työympäristöihin on yksi oleellinen tekijä. Tästä hyvä esimerkki on Eksoten käyttöön ottama liikkuva päivystysyksikkö maakunnassamme pitkien välimatkojen takia, ja koska ensihoidolla ei ole resursseja eikä tarkoituksenmukaista hoitaa kaikkia tehtäviä.

Hoitajien riittävyyden ja alalla pysyvyyden takaamiseen tarvitaan hyvinvointialueiden panostusta, maakunnallista, kuntien, elinkeinoelämän, järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyötä. Tämä tulee koskettamaan kaikkia hyvinvointialueita, joten tarvitaan myös kansallista yhteistyötä.

Päivi Löfman

terveystieteiden tohtori

aluevaaliehdokas (kok.)

Lappeenranta