Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirjoitus pienen pojan evakkotaipaleesta sai minut ymmärtämään, miksi isäni heräsi jouluisin katsomaan jumalanpalvelusta

Vilkaisen joka kerran Lukijat-palstan ja luen kirjoituksen useimmiten kokonaan tai ainakin vähän matkaa, mutta Jaakko Mäkeläisen kirjoituksen Joulun aikaan saamme kiittää vapaasta isänmaasta/Jaakko Mäkeläinen (ES 14.12.) luin 3-4 kertaa. En siksi, etten olisi jo kerrasta ymmärtänyt tai että olisi ollut epäselvästi kirjoitettu, ei sinne päinkään, vaan sen takia, että siinä kerrottin niin elävästi sota-ajasta. Lukija pystyi melkeinpä näkemään tuon pienen pojan ja hänen evakkotaipaleensa.

Kirjoituksen loppuosan luettuani ymmärsin, miksi isäni heräsi aina jouluaamuna katsomaan jumalanpalveluksen televisiosta kello 7.00. Näille sodassa olleille se oli sitten tuttua, koska korsuissa varmaan kuuntelivatkin. Muutenkin kirjoituksen loppuosa sisälsi hyviä ohjeita tähän päivään, kun on tuo pandemia ja kun tulee mieleen, ettei se rauha ole itsestäänselvyys enää täällä Euroopassakaan. Joten vaikka jo pidemmän aikaa on yritetty vesittää esimerkiksi joulun sanomaa, on mahtavaa, että on Jaakko Mäkeläisen kaltaisia henkilöitä, jotka muistuttavat meitä asiasta.

Pirkko Kiljuntausta

Lappeenranta