Lukijalta | Vastaus Nenosen ja Klemolan lentokenttäkirjoitukseen

Vihreät kaupunginvaltuutetut Nenonen ja Klemola väittivät halpalentojen menevän lasten edelle Lappeenrannassa (ES 20.12.). Poliittisessa päätöksenteossa ja kaupungin kehittämisessä, kuten erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamisessa, asiat eivät kuitenkaan ole näin mustavalkoisia. Vihreiden valtuutettujen tavalla tulisi asettaa vastakkain vaikka mitä; lumityöt vai sähkönjakelu vai sittenkin sairaanhoito? Kaupunginvaltuuston valtava enemmistöpäätös osoitti (46–5), että mustavalkoinen ajattelu ei ole ratkaisu, vaan tarvitaan laajempi kuva. Vastakkainasettelun sijaan tulee tehdä yhteistyötä kokonaisuuksien kanssa.

Meillä Lappeenrannassa on laadukas varhaiskasvatus, johon ollaan tyytyväisiä. Meillä on panostettu lasten ja nuorten palveluihin merkittävästi ja tulee yhä edelleen panostaa kasvavissa määrin. Lasten ja nuorten tulevaisuuden turvaaminen tulee aloittaa varhaiskasvatuksesta alkaen turvalliselle koulutielle. Tulevaisuuden luonti on kuitenkin katsomista eteenpäin, sinne mikä on vasta lupauksena. Me uskomme siihen, että Lappeenranta on tulevaisuudessa kasvava Etelä-Karjalan pääkaupunki, jossa on elinvoimaa, joka tuo meille pääomaa, joilla voimme ylläpitää lasten ja nuorten palveluita.

Velkarahalla tätä ei voi tehdä. Lappeenrannan lentokenttä on koko Suomen vanhin. Sen toiminnalla on mahdollisuuksia koko Etelä-Karjalan kasvulle. Jos me nyt koronavuosina luovumme lentokentästä, on selvää ettei se tule koskaan palaamaan meidän elinvuosiemme aikana. Raja tukemiselle kuitenkin on. Lentokenttään ja muuhun kaupungin elinvoimaisuustekijöihin uskominen ja kustannusvaikuttavasti sijoittaminen, ovat niitä suurimpia tulevaisuustekoja meidän lapsille. Politiikka olisi sangen helppoa, jos asiat olisi ratkaistavissa nollasummapelinä, mutta sen sijaan on nähtävä suurempi kuva. Se kuva on elinvoimaisesta vetovoimaisesta Lappeenrannasta, joka on kasvun kaupunki, jossa on elinvoimaa, veto- ja pitovoimaa. Sellaiseen kaupunkiin lapsiperheet suuntaavat perustamaan perheen.

Linda Brandt-Ahde

kaupunginhallituksen jäsen, aluevaaliehdokas (kok.)

Lappeenranta

Hilla Kauhanen

kaupunginvaltuutettu, aluevaaliehdokas (kok).

Lappeenranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka